Japonia intenţionează să interzică vânzările de automobile noi pe benzină până la jumătatea anului 2030

  • Japonia vrea să interzică vînzările de automobile noi pe bază de benzină până la jumătatea anului 2030
  • Ţara asiatică îşi concentrează eforturile de a stopa amprenta lăsată de emisiile de carbon, care sunt principala cauză a schimbărilor climatice
  • Oficialii speră să reducă emisiile de seră la 0 până în anul 2050
831 afișări
Imaginea articolului Japonia intenţionează să interzică vânzările de automobile noi pe benzină până la jumătatea anului 2030

Sursa foto: profimedia

Japonia este mai aproape de o decizie care o va încadra în rândul ţărilor prietenoase cu mediul înconjurător: doreşte să interzică vânzarea de autovehicule pe bază de benzină până la jumătatea anului 2030. Oficialii au declarat că vor să reducă semnificativ emisiile de carbon, care sunt principala cauză a schimbărilor climatice.

Guvernul japonez îşi propune să accelereze decarbonizarea în industria automobilelor, în încercarea de a realiza obiectivul prim-ministrului Yoshihide Suga de a reduce la zero emisiile de gaze cu efect de seră ale ţării până în 2050. Guvernul intenţionează să promoveze mai mult vehiculele electrice, precum şi pe cele hibride, domeniu în care producătorii de automobile japonezi excelează.

Japonia şi-a stabilit ca obiectiv creştere ponderii automobilelor ecologice, de la 50% până la 70% până în 2030. Dar obiectivul este mai puţin ambiţios decât obiectivele stabilite de alte ţări, cum ar fi Marea Britanie, care are ca scop interzicerea vânzărilor de autovehicule pe benzină până în 2030.

Vânzările interne de maşini cu emisii reduse sau zero, inclusiv hibrizi, au reprezentat puţin sub 40% din toate maşinile noi vândute în 2019.

Guvernul lucrează la o nouă strategie de creştere, în încercarea de a combate încălzirea globală şi efectele actualei recesiuni cauzate de pandemia de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici