Probleme în lanţul global de aprovizionare. Un important producător auto extinde oprirea producţiei la mai multe fabrici

  • Toyota va opri producţia la mai multe fabrici din Japonia
  • Pandemia afectează lanţul global de aprovizionare
  • Anumite modele vor fi livrate cu întârziere
1653 afișări
Imaginea articolului Probleme în lanţul global de aprovizionare. Un important producător auto extinde oprirea producţiei la mai multe fabrici

Sursa foto: Mediafaxfoto

Toyota anunţă că va opri producţia la mai multe fabrici din Japonia, din cauza problemelor de aprovizionare. Cel mai mare producător de automobile din lume a declarat că fabricile sale de componente din Asia de Sud-Est s-au confruntat cu întreruperi cauzate de pandemie.

Anumite modele vor ieşi de pe poarta fabricii cu întârziere, iar clienţii vor fi nevoiţi să aştepte un timp suplimentar pentru a intra în posesia lor.

Compania a pierdut din cauza repetatelor opriri aproximativ 14.000 de vehicule în decembrie.

Restricţiile epidemice au lovit din plin în furnizorii de componente din Asia de Sud-Est. Asiugrarea logisticii a devenit tot mai dificilă, relatează BBC.

Cu toate acestea, Toyota a declarat că doreşte să-şi respecte obiectivul anual de producţie globală pentru anul care se încheie pe 31 martie: „Am dori să menţinem 9 milioane de unităţi, dar vom urmări cu atenţie situaţia”.

Criza lanţului global de aprovizionare, care loveşte în plin industria auto din Japonia, îşi pune amprenta asupra economiei ţării

Exporturile Japoniei au întrerupt o serie de şapte luni de expansiune cu două cifre, în creştere cu 9.4%. Totuşi, a fost cea mai lentă creştere din ultimele opt luni şi mai mică decât s-a estimat.

Livrările de maşini au fost afectate deosebit de puternic, în scădere cu aproape 37% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Exporturile de maşini către cei mai mari doi parteneri comerciali ai Japoniei, China şi SUA, au scăzut la aproape jumătate, potrivit datelor Ministerului japonez de Finanţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici