Tesla a livrat un număr record de vehicule în ciuda faptului că există întreruperi în lanţul mondial de aprovizionare

Producătorul auto Tesla a raportat sâmbătă livrări record de vehicule electrice în primul trimestru, dar prducţia a scăzut faţă de trimestrul precedent, afectată de întreruperile lanţului de aprovizionare şi oprirea activităţii în China, scrie Reuters.

947 afișări
Imaginea articolului Tesla a livrat un număr record de vehicule în ciuda faptului că există întreruperi în lanţul mondial de aprovizionare

Sursa foto: MediafaxFoto

"Acesta a fost un trimestru excepţional de dificil din cauza întreruperilor lanţului de aprovizionare şi a politicii China zero Covid", a scris pe Twitter directorul executiv Elon Musk.

Tesla a livrat 310.048 de vehicule în acest trimestru, o uşoară creştere faţă de trimestrul precedent şi o creştere de 68% faţă de anul precedent. Wall Street se aştepta la livrări de 308.836 de maşini, potrivit datelor Refinitiv.

Tesla a produs 305.407 vehicule în perioada ianuarie-martie, în scădere faţă de 305.840 în trimestrul precedent.

Tesla, cel mai valoros producător auto din lume, a depăşit pandemia şi întreruperile din lanţul de aprovizionare mai bine decât rivalii, iar noua sa fabrică din Shanghai a impulsionat creşterea.

Dar o creştere recentă a numărului de cazuri de COVID-19 în China a forţat Tesla să suspende temporar producţia la fabrica din Shanghai timp de câteva zile în martie şi aprilie.

Tesla a declarat că a vândut în total 295.324 de sedanuri Model 3 şi vehicule utilitare sport Model Y, în timp ce a livrat 14.724 de sedanuri de lux Model S şi SUV-uri premium Model X.

În martie, Tesla a majorat preţurile în China şi Statele Unite, după ce Musk a declarat că producătorul se confruntă cu o presiune inflaţionistă semnificativă în ceea ce priveşte materiile prime şi logistica, după invazia Rusiei în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici