Toyota opreşte vânzările modelului Yaris din cauza unei probleme la testele de siguranţă

Toyota suspendă vânzările modelului Yaris în Thailanda după ce a fost descoperită o problemă la testele de siguranţă.

430 afișări
Imaginea articolului Toyota opreşte vânzările modelului Yaris din cauza unei probleme la testele de siguranţă

Toyota opreşte vânzările modelului Yaris din cauza unei probleme la testele de siguranţă

Constructorul auto japonez Toyota a oprit vânzările şi livrările modelului Yaris Ativ în Thailanda, au declarat luni oficiali de rang înalt, după ce filiala Daihatsu a modificat o parte a uşii la testele de siguranţă pentru coliziunea laterală, potrivit Reuters.

Este posibil ca problema să fi apărut din cauza presiunii exercitate asupra Daihatsu pentru a scurta timpul de dezvoltare a modelului, a declarat Masahiko Maeda, directorul general al Toyota pentru regiunea Asia, în cadrul unei conferinţe de presă.

Toyota colaborează cu guvernul thailandez pentru a relua vânzările modelului, care a fost produs în uzina Toyota Gateway din provincia Chachoengsao, iar alte investigaţii sunt în curs de desfăşurare.

„Dacă dezvoltarea ar fi fost realizată în condiţii adecvate, acest tip de problemă nu s-ar fi întâmplat, desigur. Cred că acest lucru înseamnă că a existat un fel de presiune la locul de dezvoltare", a declarat Maeda, adăugând că dimensiunea relativ mare a vehiculului ar fi putut reprezenta o provocare pentru Daihatsu, specializată în producţia de maşini mici.

Daihatsu a declarat că aproximativ 76.000 dintre vehiculele cu probleme erau destinate în principal Thailandei, Mexicului, Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite, Kuweitului, Qatarului, Bahrainului şi Omanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
teste,
toyota,
thailanda

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici