Un partener Ford va prelua fabrica de la Craiova. Trei vehicule electrice, în producţie din 2024

  • Ford a anunţat luni transferul proprietăţii fabricii de la Craiova către partenerul Ford Otosan.
  • Printre noutăţile care vor fi realizate în urma modificării proprietarului sunt trei vehicule electrice care vor intra în producţie din 2024.
4447 afișări
Imaginea articolului Un partener Ford va prelua fabrica de la Craiova. Trei vehicule electrice, în producţie din 2024

Ford Otosan este cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa şi va prelua proprietatea asupra fabricii de la Craiova şi controlul asupra activităţii de producţie din România. Procesul este condiţionat de aprobările autorităţilor din domeniu. Procesul de transfer al proprietăţii anunţat luni ar putea să se încheie în al treilea trimestru al anului 2022.

Conform planului, fabrica de la Craiova va juca un rol cheie pentru activitatea Ford în Europa sprijinind în acelaşi timp planurile companiei cu privire la electrificare (Model e) şi vehicule comerciale (Ford Pro)

De exemplu, modelul Puma va avea o versiune complet electrică din 2024, care va fi construită la Craiova

De asemenea, un nou vehicul utilitar uşor, care va intra în producţie anul viitor la Craiova şi care va avea o versiune complet electrică din 2024, va fi următoarea generaţie Ford Transit Courier.

Totodată, vehiculul multifuncţional compact Tourneo Courier va fi construit la Craiova din 2023, cu o versiune complet electrică începând tot din 2024.

Compania a mai anunţat că producţia modelului EcoSport se va opri până la finalul acestui an.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici