Unde are cea mai mare căutare Tesla Model Y, cea mai bine vândută maşină din lume în T1

China a fost cea mai mare piaţă pentru vehiculul electric utilitar sport Model Y al Tesla, ajutându-l să devină cel mai bine vândut vehicul din lume în primul trimestru al acestui an, potrivit datelor firmei de cercetare de piaţă JATO, transmise Reuters.

2292 afișări
Imaginea articolului Unde are cea mai mare căutare Tesla Model Y, cea mai bine vândută maşină din lume în T1

Unde are cea mai mare căutare Tesla Model Y, cea mai bine vândută maşină din lume în T1

Elon Musk a vizitat marţi China pentru prima dată în ultimii trei ani, subliniind importanţa celei mai mari pieţe electrice din lume.

Tesla a vândut 267.171 de Model Y în primul trimestru al acestui an, dintre care 94.469 au fost vândute în China, mai mult decât 83.664 în Statele Unite şi 71.114 în Europa, potrivit datelor.

În general, Statele Unite au fost cea mai mare piaţă pentru Tesla, care nu oferă o defalcare regională a vânzărilor sale globale.

Modelul Y s-a clasat pe primul loc în topul vânzărilor globale, urmat de Toyota Corolla, Toyota Hilux, Toyota Rav4 şi Toyota Camry, potrivit datelor. Model Y este singura maşină pur electrică din listă.

Musk a declarat recent pentru CNBC că tensiunile tot mai mari dintre China şi Statele Unite „ar trebui să fie o preocupare pentru toată lumea”. De asemenea, Tesla a purtat recent discuţii cu oficialii indieni despre construirea unei noi fabrici în India.

Analistul senior al JATO, Felipe Munoz, se aşteaptă ca Model Y să fie cel mai bine vândut model din lume până la sfârşitul anului 2023, din cauza reducerilor de preţ care permit modelului să acceseze beneficiile stimulentelor publice pentru vehiculele electrice.

Producţia mai mare de la noile fabrici Tesla din Texas şi Berlin şi atenuarea problemelor legate de lanţul de aprovizionare, precum şi creşterea cererii de EV în economiile dezvoltate ar trebui, de asemenea, să stimuleze vânzările Model Y, a spus el.

Spre deosebire de mulţi producători auto, Tesla are un număr limitat de modele şi variantele acestora, ceea ce a ajutat Model Y să devină cel mai bine vândut.

Analistul Dan Levy, de la Barclays, a declarat că există îngrijorări legate de faptul că Tesla se bazează prea mult pe doar două modele, Model Y şi Model 3, adăugând că Tesla ar putea avea nevoie de mai multe modele şi variante pentru a-şi extinde piaţa.

În acest an, Tesla a redus agresiv preţurile, subliniind concurenţa intensă în special în segmentul SUV, unde Model Y, modelul îmbătrânit al Tesla, se confruntă cu o serie de rivali mai noi, potrivit directorului general al Ford, Jim Farley.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tesla,
maşină,
china

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici