Industria sexului înregistrează rezultate sub aşteptări în timpul Cupei Mondiale

Prostituatele se aşteptau la o explozie a "afacerilor" lor odată cu sosirea în Africa de Sud a sutelor de mii de fani ai fotbalului de la Cupa Mondială, dar spun că sunt dezamăgite de cum le merge după o săptămână şi jumătate de la startul competiţiei, informează Pretoria News.

167 afișări
Imaginea articolului Industria sexului înregistrează rezultate sub aşteptări în timpul Cupei Mondiale

Industria sexului înregistrează rezultate sub aşteptări în timpul Cupei Mondiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chiar dacă unele cluburi de striptease au raportat evoluţii bune ale încasărilor, pentru "lucrătoarele" de pe stradă Cupa Mondială nu le-a adus profitul scontat. În lunile dinaintea turneului final, previziunile arătau că prostituţia va înregistra o creştere semnificativă pe durata competiţiei şi că peste 100.000 de prostituate ar urma să "invadeze" Africa de Sud.

Dar niciuna dintre aceste estimări nu s-a adeverit, mai ales din cauza măsurilor foarte stricte luate de poliţia locală, dar şi din cauza vremii reci din statul african, unde a început iarna australă.

Prostituatele se plâng cel mai mult de acţiunile, uneori violente, ale poliţiei. Prezenţa forţelor de ordine pe străzi a crescut şi, după ce iniţial s-a scris că membri ai delegaţiei Egiptului au fost jefuiţi de prostituate în timpul Cupei Confederaţiilor din 2009, reprezentanţii hotelurilor au devenit foarte atenţi să nu la mai lase dincolo de locurile publice.

Chiar şi cele mai îndrăzneţe dintre acestea, care au îndurat temperaturile scăzute pentru a-şi ademeni clienţii, au fost puse pe fugă de patrulele poliţiei.

O prostituată, aflată pe stradă de şapte ani, consideră că turiştii sunt "plictisitori": "Nu am avut noroc. În mod normal fac 4.500 de ranzi (circa 485 de euro) pe lună şi speram că voi ajunge la 15.000 de ranzi (1.600 de euro). Dar a fost linişte."

Şi Natalie, o altă prostituată, spune că turiştii sunt o mare dezamăgire din punctul ei de vedere. Ea povesteşte că a fost agăţată de câţiva mexicani, care ar fi fost dispuţi să-i plătească 500 de dolari pentru o noapte, dar când a ajuns la hotelul lor din Sandton, i s-a refuzat accesul.

Totuşi prietena ei, Nicole, spune că a petrecut bine cu un american şi este încrezătoare că va avea mai mult succes în zilele următoare.

Paula de la Executive Shows, care oferă dansatoare cluburilor de distracţie, a afirmat că se aştepta la afaceri mai bune, dar lumea este focalizată "doar pe fotbal". De când a început Cupa Mondială, circa 300 de cluburi cărora le furniza fete şi-au anulat spectacolele. "Bărbaţii se uită mai curând la fotbal. Număr zilele până când Cupa Mondială se va încheia", a afirmat Paula.

Potrivit unui şofer de taxi, turiştii sunt interesaţi de aceste servicii, dar consideră preţurile ca fiind prea mari. El povesteşte că a fost chestionat pe marginea acestui subiect de argentinieni, americani, mexicani şi brazilieni şi că i-a dus la fete, dar nu s-au înţeles la bani, aşa că s-a retras din această afacere.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici