Intervenţii salvatoare pentru copiii cu malformaţii cardiace congenitale

Program de chirurgie cardiovasculară pediatrică, la Spitalul Clinic SANADOR

SANADOR anunţă finalizarea primei misiuni umanitare de anul acesta din cadrul programului de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic SANADOR. Prin acest program, copiii din România cu boli congenitale ale inimii care necesită rezolvare chirurgicală beneficiază de tratamente moderne, salvatoare de viaţă, în deplină siguranţă, la ei acasă.

În această misiune au fost operaţi 7 copii, cu vârste cuprinse între 7 luni şi 13 ani, toţi cu malformaţii grave ale inimii şi ale vaselor mari: tetralogie Fallot, defecte de sept atrial şi ventricular, canal atrioventricular, stenoze valvulare. Toate intervenţiile s-au realizat cu succes, fără complicaţii, micuţii pacienţi fiind transferaţi rapid din Secţia de Terapie Intensivă în secţia de specialitate, de unde urmează să fie externaţi în scurt timp.

Misiune umanitară pentru a trata inimile copiilor

Misiunea umanitară este compusă dintr-o echipă dedicată de chirurgi cardiovasculari, medici anestezişti şi de terapie intensivă, cardiologi, perfuzionişti şi asistenţi medicali specializaţi din Marea Britanie, coordonată de Dr. Şerban Stoica, chirurg cardiovascular de origine română, medic primar la Spitalul Universitar din Bristol. Intervenţiile de la SANADOR sunt realizate împreună cu echipa Centrului de excelenţă în chirurgia cardiovasculară condusă de Prof. Dr. Victor Costache, directorul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR.

 

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de SANADOR

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17309

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici