1 din 5 oameni din lume ar putea să dezvolte o formă severă de COVID-19 în urma infectării

  • Unul din cinci oameni din întreaga lume are o stare de sănătate care îl pune în grupa de risc în cazul infectării cu noul coronavirus
  • 20% din oameni pot dezvolta o formă severă de Covid-19 dacă contractează virusul, au descoperit oamenii de ştiinţă, relatează Bloomberg.
  • Se estimează că 1,7 miliarde de persoane suferă de afecţiuni care variază de la diabet zaharat de tip 2 la boli de inimă, potrivit unui studiu publicat în The Lancet Global Health.
1082 afișări
Imaginea articolului 1 din 5 oameni din lume ar putea să dezvolte o formă severă de COVID-19 în urma infectării

1 din 5 oameni din lume ar putea să dezvolte o formă severă de COVID-19 în urma infectării. 1,7 miliarde de persoane suferă de afecţiuni care variază de la diabet zaharat de tip 2 la boli de inimă

Aproape 349 de milioane dintre aceştia ar trebui probabil să meargă la spital pentru tratament dacă ar fi infectaţi, potrivit lui Andrew Clark, profesor asociat la London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Cercetătorii au luat factori de risc evidenţiaţi în ghidurile oficiale, inclusiv bolile de inimă şi diabetul şi au utilizat date epidemiologice largi, cum ar fi studiul Global Burden of Disease, pentru a ajunge la estimările lor. Nu toate persoanele cu o afecţiune de bază ar urma să dezvolte simptome severe, au spus realizatorii studiului.

Este necesar să evoluam de la o abordare unică pentru toţi la una care să se concentreze pe cei ce prezintă un risc mai mare, a spus Nina Schwalbe profesor la Universitatea Columbia. Ea a cerut o mai bună înţelegere a factorilor de risc, inclusiv factorii determinanţi sociali ai sănătăţii, cum ar fi venitul, statutul de angajare şi educaţia.

Regiunile cu populaţii mai tinere, cum ar fi Africa, prezintă un risc mai mic în general, dar lipsurile sociale amplifică boala. În Europa unde vârsta medie este mai ridicată şi numărul persoanele ce au cel puţin o problemă de sănătate este ridicat. Raportul a evidenţiat, de asemenea, riscurile pentru ţările insulare mici, unde prevalenţa diabetului este ridicată,. Raportul a evidenţiat, de asemenea, riscurile pentru ţările insulare mici, cum ar fi Fiji şi Mauritius unde prevalenţa diabetului este ridicată

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici