20 de angajaţi ai unui centru pentru tineri cu handicap confirmaţi cu noul coronavirus/ "Am decis să introducem instituţia în carantină"

  • 20 de angajaţi ai unui centru pentru tineri cu handicap din oraşul Galaţi conformaţi cu noul coronavirus
  • Toţi cei infectaţi sunt asimptomatici şi au fost internaţi în spital.
  • Centrul a fost introdus în carantină, iar restul angajaţilor şi cei 40 de tineri cu handicap sunt testaţi pe parcursul zilei.
543 afișări
Imaginea articolului 20 de angajaţi ai unui centru pentru tineri cu handicap confirmaţi cu noul coronavirus/ "Am decis să introducem instituţia în carantină"

20 de angajaţi ai unui centru pentru tineri cu handicap confirmaţi cu noul coronavirus/ "Am decis să introducem instituţia în carantină"

Mai mulţi angajaţi ai centrului din oraşul Galaţi s-au testat la o clinică particulară după ce au aflat că o persoană cu care au intrat în contact este suspectă de infectare cu virusul COVID-19. Rezultatele au fost pozitive, deşi toate persoanele sunt asimptomatice. Potrivit informaţiilor furnizate MEDIAFAX de reprezentanţii Prefecturii Galaţi, instituţia aflată în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi are 40 de rezidenţi şi 40 de angajaţi. 20 dintre angajaţi au primit confirmarea că sunt pozitivi la testul pentru depistarea COVID-19, iar ceilalţi sunt testaţi pe parcursul zilei.

Imediat după ce au aflat de cazurile de COVID-19, autorităţile au izolat centrul, hotărând totodată să-i testeze pe toţi angajaţii şi pe rezidenţi.

„S-au luat primele măsuri din secunda în care am aflat despre problemă. Am decis să introducem instituţia în carantină, am dus acolo angajaţi de la alte centre din subordinea noastră, i-am echipat corespunzător. Direcţia de Sănătate Publică îi testează pe beneficiari şi apoi pe ceilalţi angajaţi. Vom aloca toate resursele necesare”, i-a explicat corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

În judeţul Galaţi, de la începutul epidemiei, peste 700 de persoane s-au infectat cu virusul COVID-19. Din aceştia, 85 de gălăţeni au murit, iar 417 au fost declaraţi vindecaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici