A cincea ţară din lume ce a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus. 1 din 45 de persoane a avut COVID-19

  • Argentina a devenit a cincea ţară ce a depăţit pragul de un 1 milion de cazuri de coronavirus, a declarat Ministerul Sănătăţii din ţara aflată în America de Sud.
  • Argentina a înregistrat o creştere accentuată a cazurilor în ultimele săptămâni.
  • Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 1.002.662 în ţara sud-americană luni seara, a declarat ministerul într-un comunicat.
4867 afișări
Imaginea articolului A cincea ţară din lume ce a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus. 1 din 45 de persoane a avut COVID-19

A cincea ţară din lume ce a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus. 1 din 45 de persoane a avut COVID-19

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 12.982 de cazuri noi şi 451 de decese.

Ultimele cifre pun Argentina alături de Statele Unite, India, Brazilia şi Rusia, toate cu populaţii care depăşesc cu mult cei 45 de milioane de oameni din Argentina.

Înseamnă că unul din 45 de argentinieni a avut virusul.

Peste 26.000 de oameni au murit, ceea ce a dat o rată de fatalitate a ţării de aproximativ 2,7%, potrivit datelor ministerului sănătăţii.

Ţara ocupă locul 15 în lume în ceea ce priveşte decesele la 100.000 de locuitori, la 59.03, conform datelor Johns Hopkins. Peru (105,35), Brazilia (73,36) şi Chile (72,80) şi Ecuador (72,5) depăşesc rata deceselor la 100.000 în America de Sud. Prin comparaţie, rata SUA este de 67,14.

Argentina se confruntă, de asemenea, cu niveluri scăzute de testare. Dar pentru cei care sunt testaţi, mai mult de 60% din testele recente revin pozitive, una dintre cele mai mari rate de pozitivitate din lume.

Frontierele Argentinei rămân închise turismului, deşi zborurile interne au fost reluate pentru ca persoanele cu aprobarea guvernului să călătorească din motive medicale, familiale sau de serviciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici