Agenţia europeană responsabilă cu epidemiile lansează un instrument de monitorizare a vaccinărilor împotriva coronavirusului

  • Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a lansat luni, 1 februarie, un instrument de urmărire a vaccinărilor împotriva Covid-19 în toată Europa.
  • Potrivit datelor colectate până acum de agenţie, 8,23 milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în statele membre.
517 afișări
Imaginea articolului Agenţia europeană responsabilă cu epidemiile lansează un instrument de monitorizare a vaccinărilor împotriva coronavirusului
Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a lansat luni, 1 februarie, un instrument de urmărire a vaccinărilor împotriva Covid-19 în toată Europa, oferind o imagine de ansamblu asupra evoluţiei campaniilor de vaccinare în fiecare ţară, notează Le Figaro.
 
ECDC, care reuneşte cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, precum şi Liechtenstein, Norvegia şi Islanda, a publicat dimineaţa o primă serie de date, dar încă incomplete. În timp ce statele membre trebuie să raporteze cifrele de două ori pe săptămână, unele, inclusiv Franţa, nu au furnizat încă date naţionale. Potrivit datelor colectate până acum de agenţie, 8,23 milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în statele membre.
 
„În această primă fază a campaniilor de imunizare, urmărirea numărului de doze distribuite ţărilor şi dozelor primite de indivizi oferă informaţii utile despre progresul desfăşurării vaccinului şi despre progresul campaniilor de imunizare”, a explicat ECDC într-un comunicat "Oferă, de asemenea, primele estimări privind utilizarea celor două doze de vaccin pentru fiecare persoană vizată de recomandările de vaccinare la nivel naţional," a mai precizat ECDC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici