Alerta COVID continuă în întreaga lume. Numărul cazurilor a depăşit pragul de 240 de milioane. Care sunt cauzele

Alerta COVID continuă în întreaga lume. Printre cauze se numără graba excesivă de redeschidere în unele ţări şi distribuţia inegală a vaccinurilor şi, prin urmare, a procentului de persoane imunizate în lume.

4243 afișări
Imaginea articolului Alerta COVID continuă în întreaga lume. Numărul cazurilor a depăşit pragul de 240 de milioane. Care sunt cauzele

Alerta COVID continuă în întreaga lume. Care sunt cauzele

La nivel mondial, sunt 240 de milioane de cazuri şi 6,6 miliarde de vaccinuri administrate.

Unele ţări, datorită unei campanii de vaccinare eficiente, se pregătesc să relaxeze măsurile. Este cazul Australiei, unde Melbourne va ieşi vineri din blocajul dur după 262 de zile, cea mai lungă perioadă din lume după Buenos Aires, lider în acest clasament special cu 234 de zile.

Situaţia cea mai îngrijorătoare este cea a Regatului Unit: premierul Boris Johnson a fost printre primii care au decis relaxarea restricţiilor, reconfortat de o primă fază a campaniei de vaccinare care s-a desfăşurat într-un ritm alert, iar astăzi se confruntă cu riscul unui nou val, scrie La Stampa.

Regatul Unit

Peste 40.000 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate sâmbătă în Marea Britanie, fiind a patra zi consecutivă în care bilanţul se situează în jurul acestei cifre deloc liniştitoare. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, infecţiile au crescut constant de la începutul lunii octombrie. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 43.423 de infecţii, în uşoară scădere faţă de 45.066 joia trecută, cel mai ridicat nivel din iulie.

Statele Unite ale Americii

FDA a votat în unanimitate pentru a recomanda autorităţii de reglementare americane să aprobe utilizarea de urgenţă a unei doze de rapel a vaccinului Johnson & Johnson. Potrivit experţilor, citaţi de „Washington Post”, doza de rapel a vaccinului cu doză unică dezvoltat de Janssen poate fi administrată populaţiei de peste 18 ani la cel puţin două luni după prima doză. Între timp, preşedintele Joe Biden a decis să redeschidă frontierele americane pentru cei vaccinaţi începând cu 8 noiembrie, a anunţat Casa Albă. „Noua politică de călătorie a SUA care impune vaccinarea călătorilor străini ajunşi în SUA va începe pe 8 noiembrie", a scris pe Twitter secretarul de presă al Casei Albe, Kevin Munoz.

Rusia

Sâmbătă a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus într-o singură zi de la începutul pandemiei. S-au înregistrat 34.303 noi infecţii, faţă de 33.208 în ziua precedentă. Au fost şi 997 de decese, aproape de maximul istoric de 1.002 de decese înregistrat vineri. Kremlinul refuză în continuare să impună reguli mai stricte pentru a nu bloca economia, punând creşterea numărului de victime şi de cazuri pe seama acelor ruşi care nu vor să se vaccineze.

Australia

Situaţia din Australia se îmbunătăţeşte. Melbourne se pregăteşte să iasă din al doilea cel mai lung lockdown din lume, după cel din Buenos Aires. Începând de vineri, cetăţenii îşi vor putea părăsi locuinţele după 262 de zile, aproximativ nouă luni, din martie 2020.

China

Pandemia din China, unde a izbucnit virusul, este încă sub control. Pe 16 octombrie au fost confirmate 20 de cazuri noi de coronavirus, faţă de 14 în ziua precedentă. De asemenea, au fost înregistraţi 13 noi pacienţi asimptomatici, pe care ţara îi clasifică separat de cazurile confirmate, în comparaţie cu 18 din ziua precedentă. Unsprezece dintre aceste infecţii au fost importate, restul provenind din provincia Yunnan. Nu s-au înregistrat noi decese, lăsând bilanţul la 4.636 de morţi.

Brazilia

Brazilia a înregistrat 11.250 de cazuri noi şi 483 de decese asociate COVID în ultimele 24 de ore, o uşoară reducere faţă de ziua precedentă. În prezent, ţara are 21.638.726 de cazuri confirmate şi 603.152 de decese, potrivit Ministerului Sănătăţii. Cu toate acestea, cifrele tind să scadă la sfârşit de săptămână din cauza lipsei de personal care să adune datele din municipalităţile mai îndepărtate.

Cursa pentru pastila anti-Covid

Pilula anti-Covid produsă de compania farmaceutică multinaţională Merck este populară în Asia, deşi nu a fost încă aprobată pentru vânzare. Potrivit CNN, cel puţin opt ţări şi teritorii din regiunea Asia-Pacific au semnat deja contracte sau se află în negocieri pentru a produce sub licenţă medicamentul Molnupiravir, despre care unii experţi spun că ar putea fi un punct de cotitură în lupta împotriva coronaviruslui. Merck a depus recent o cerere de urgenţă la FDA SUA pentru aprobarea pastilei, care, potrivit unui studiu clinic, reduce la jumătate riscul de spitalizare şi deces la pacienţii bolnavi de COVID. Între timp, o companie de analiză a pieţei a arătat că printre ţările interesate de pastilă se numără Noua Zeelandă, Australia şi Coreea de Sud.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
covid,
lume,
alerta

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici