Alexandru Rafila: Un an este un orizont rezonabil pentru crearea unui vaccin pentru coronavirus

  • Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus că un vaccin împotriva coronavirusului am putea avea în aproximativ un an.
  • Alexandru Rafila spune că în prezent sunt zeci de vaccinuri anti-coronavirus în studiu, iar cele mai avansate cercetări sunt în China şi Israel.
  • Miliarde de oameni ar trebui vaccinaţi împotriva coronavirsului.
545 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila: Un an este un orizont rezonabil pentru crearea unui vaccin pentru coronavirus

Alexandru Rafila: Un an este un orizont rezonabil pentru un vaccin pentru coronavirus

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a spus că sunt zeci de vaccinuri împotriva coronavirusului aflate în studiu. Cele mai avansate cercetări sunt cele din China si Israel. Acolo, studiile clinice în privinţa eficienţei vaccinului ar putea începe în câteva luni. 
 
„Eu estimez, personal, având în vedere şi reacţia la nivelul OMS că un orizont de un an este un orizont rezonabil pentru un vaccin care să poată să fie produs şi pe scară mare încât să poată fi distribuit în toată lumea”. - Alexandru Rafila
 
Miliarde de oameni ar trebui vaccinate împotriva noului coronavirus. În România, avem trei pacienţi confirmaţi cu acest virus.  
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici