Andrei Baciu: ”În 40 de zile putem avea 2 milioane de români vaccinaţi”

Vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Vaccinării anti-COVID-19, Andrei Baciu, este convins că va fi atinsă ţinta de 5 milioane de români vaccinaţi până la 1 iunie, dacă în fiecare zi din următoarele 40 s-ar vaccina cu prima doză 50.000 de persoane.

1004 afișări
Imaginea articolului Andrei Baciu: ”În 40 de zile putem avea 2 milioane de români vaccinaţi”

Andrei Baciu: ”În 40 de zile putem avea 2 milioane de români vaccinaţi”

Andrei Baciu a declarat, vineri seara, la Digi 24, că este absolută nevoie de implicarea autorităţilor locale, mai ales în mediul rural, în vaccinare. În acest sens, luni va avea loc o întâlnire între autorităţi locale şi conducerea CNCAV.

„Pentru primarii din mediul rural: implicarea este esenţială pentru că accesul la informaţie este diferit. E esenţial să poţi să comunici tuturor locuitorilor, tuturor cetăţenilor unui sat, unei comune faptul că în ziua cutare va sosi un centru mobil în localitate şi să se înscrie pe listă, pentru cei nehotărâţi să aibă toate informaţiile, să le comunici. Ne dorim o armonizare a a tuturor acestor procese”, a spus Baciu.

Acesta spune că este esenţială comunicarea către populaţie a preotului, primarului, profesorului sau a medicului, dacă există, pentru că sunt persoane care au autoritate în faţa comunităţii locale, mai ales în mediul rural.

Cu implicarea românilor din mediul rural se poate atinge ţinta de 5 milioane de persoane vaccinate în România până la 1 iunie, spune Baciu.

„Suntem la 2,8 milioane de persoane vaccinate şi trebuie să atingem acest target de 5 milioane de persoane vaccinate la începutul lunii iunie. Astăzi, de exemplu, au fost vaccinate 59.000 de persoane cu prima doză. Avem, grosier vorbind, 40de zile până la 1 iunie. Dacă avem 50.000 de persoane cu prima doză în fiecare zi, în 10 zile sunt 500.000 de persoane. În 40 de zile sunt 2 milioane de persoane. Deci suntem în grafic pentru atingerea acestui obiectiv, pe de o parte. Pe de altă parte, sigur că avem nevoie de aceste două modalităţi diferite: mediul urban şi mediul rural”, spune vicepreşedintele CNCAV.

Acesta precizează că CNCAV are sprijinul asociaţiilor de pacienţi şi a diverselor organizaţii internaţionale care pot convinge oamenii să vină la vaccinare şi care au vaste canale de comunicare inclusiv în mediul rural. De asemenea, există organizaţii care au voluntari, care se implică inclusiv în mediul rural şi care au venit către CNCAV spunând că vor să se implice activ în procesul de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici