Antibioticul Zithromax dispare din farmacii, deşi nu este recomandat anti-Covid

După Ivermectină, utilă animalelor şi nerecomandată oamenilor, dar luată en-gros la începutul pandemiei, un alt antibiotic dispare din farmaciile din tot mai multe ţări: se numeşte Zithromax şi, se asemenea, nu este prescris împotriva Covid.

936 afișări
Imaginea articolului Antibioticul Zithromax dispare din farmacii, deşi nu este recomandat anti-Covid

Zithromax

Azitromicina nu este folosită împotriva coronavirusului, dar odată cu creşterea infecţiilor, antibioticul a dispărut din farmacii, reclamă presa din Italia.

Un medic a explicat: „Este doar o superstiţie că este util în terapiile la domiciliu”.

Zithromax - moleculă de azitromicină - nu se găseşte nicăieri. Zile întregi, acest antibiotic şi versiunile sale au dispărut din farmaciile italiene.

Misterul domneşte asupra motivelor deocamdată. Specialiştii spun că oamenii îl iau pentrui a se trata împotriva virusului.

Cert este că cererea a crescut exponenţial în ultimele săptămâni, coincizând cu creşterea infecţiilor cu Sars-Cov-2 adusă de varianta Omicron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici