Apel la calm de la Radu Ciornei, doctor în Imunologie: Nu vom avea o expansiune a bolii precum în Italia

  • Dr . Radu Ciornei, doctor în Imunologie, spune că România nu va avea o expansiune a bolii precum în Italia
  • Dr. Ciornei: Sunt sigur că numărul mare de depistări este şi din cauza testelor
  • Dr. Ciornei: Trebuie totuşi să fim în expectativă armată, să ştim că măsurile de siguranţă ne ajută
6384 afișări
Imaginea articolului  Apel la calm de la Radu Ciornei, doctor în Imunologie: Nu vom avea o expansiune a bolii precum în Italia

Apel la calm de la Radu Ciornei, doctor în imunologie: Nu vom avea o expansiune a bolii precum în Italia

L-am întrebat pe Ministrul Sănătăţii în timpul vizitei la Iaşi care este rata de transmitere a virusului Sars Cov 2. Ministrul nu ne-a răspuns concret, în schimb ne-a vorbit despre numărul tot mai mare de cazuri.

Un ton mult mai calm are renumitul doctor în imunologie şi microbiologie Radu Ciornei de la Suceava.

El spune că rata de transmitere a virusului este un parametru epidemiologic care se numeşte R 0 şi care măsoară gradul de răspândire al bolii în populaţie.

Acesta explică faptul că rata de transmitere a virusului este peste 1, adică fiecare om infectat pasează boala altcuiva. Medicul este însă convins că această rată de transmitere nu va creşte exagerat în perioada următoare şi că numărul mare de infectări trebuie pus în legătură cu numărul tot mai crescut de teste.

Pe de altă parte, spune medicul Ciornei, depinde de fiecare dintre noi să menţinem această rată de transmitere constantă sau chiar să o aducem sub 1, prin respectarea cu stricteţe a regulilor de distanţare şi igienă.

Reporter: Dacă e să ne uităm la rata de transmitere, comparativ cu luna aprilie, din punctul dumneavoastră de vedere cum stăm?

  • Nelu Tătaru, Ministerul Sănătăţii: Dacă.. 11 aprilie să o luăm, 523 de cazuri, 4500 de teste. Ieri 889 de cazuri, aproape 19 mii de teste. Vă las pe dumeavoastră să spuneţi cum stăm.

 

  • Medicul Radu Ciornei, doctor în Imunologie, microbiologie şi genetică moleculară: Este 1,1, între 1,13 – 1,15, a spus domnul Popovici, ( vicepreş. Societăţii Române de Epidemiologie) el a făcut nişte calcule şi dacă urcăm la 1, 2 am putea avea într-o lună 2600 de cazuri pe zi şi 1.400 de pacienţi în ATI. Noi nu vom avea o expansiune a bolii precum în Italia plus. Vom avea o evoluţie lungă şi trenantă, eu sunt sigur că acest număr mare de depistări sunt şi din cauza testelor trebuie să fim în expectativă armată, trebuie să ştim că măsurile de siguranţă ne ajută, trebuie să ştim că infectarea este posibilă în orice spaţiu închis

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici