Atenţie la sfaturile neavizate de pe internet. Laptele de vacă, recomandat pentru tratarea COVID-19. Ce spun experţii medicali

O postare de pe Facebook care susţine că vitamina C, zincul şi lactoferina din laptele de vacă pot lupta cu succes împotriva coronavirusului s-a viralizat şi a generat mii de reacţii.

2189 afișări
Imaginea articolului Atenţie la sfaturile neavizate de pe internet. Laptele de vacă, recomandat pentru tratarea COVID-19. Ce spun experţii medicali

Atenţie la sfaturile neavizate de pe internet. Laptele de vacă, recomandat pentru tratarea COVID-19. Ce spun experţii medicali

Experţi în sănătate contrazic noul mit care circulă pe reţelele de socializare, intitulat "Luptă cu COVID-19 cu un pahar cu lapte", postare care apare pe pagina site-ului The Bullvine, publicaţie americană care se recomandă ca o comunitate a profesioniştilor din domeniul lactatelor.

Articolul susţine că laptele ne fereşte de coronavirus deoarece conţine lactoferină, o proteină care ajută la lupta cu viruşii, precum şi vitamina C şi zinc, ambele cu roluri importante la întărirea imunităţii.

Facebook a catalogat postarea ca informaţie falsă deoarece nu conţine nicio dovadă ştiinţifică, iar experţi medicali contrazic ferm orice tratament de acest gen. "Nu avem niciun vaccin ca să prevenim boala coronavirusului (COVID-19). Cel mai bun mod să prevenim este să evităm să fim expuşi la virus", spune Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din SUA.

Recomandarea instituţiei este ca toată lumea să se spele des pe mâini, să evite contactul cu persoanele bolnave, să poarte mască medicală în caz de boală, distanţarea socială şi dezinfectarea suprafeţelor atinse frecvent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici