Australienii, abandonaţi în India. Cei care se întorc acasă riscă amenzi de zeci de mii de euro sau chiar închisoarea

  • Călătorii care vor să revină în Australia din India, riscă o amendă uriaşă sau închisoare.
  • Legislaţia, valabilă înclusiv şi pentru cetăţenii australieni, intră în vigoare luni şi urmează să fie revizuită pe 15 mai.
  • Guvernul australian a interzis săptămâna aceasta toate zborurile directe dinspre India.
5422 afișări
Imaginea articolului Australienii, abandonaţi în India. Cei care se întorc acasă riscă amenzi de zeci de mii de euro sau chiar închisoarea

Australienii, abandonaţi în India. Cei care se întorc acasă riscă amenzi de zeci de mii de euro sau chiar închisoarea

Cetăţenii australieni care se întorc în Australia din India, ţară puternic afectată de coronavirus în ultimele două săptămâni, riscă o amendă uriaşă sau închisoare, relatează DPA.
 
Ministerul Sănătăţii a precizat că decizia a fost luată "bazându-se pe numărul de persoane aflate în carantină după ce au contractat Covid-19 în India".
 
Legislaţia intră în vigoare luni şi urmează să fie revizuită pe 15 mai.
 
Ministrul Sănătăţii, Greg Hunt, a anunţat vineri seara târziu că oricine încearcă să sfideze noile reguli va primi amenzi de până la 66.600 de dolari australieni (mai mult de 51.800 de dolari SUA), cinci ani de închisoare sau ambele.
 
Aproximativ 9.000 de australieni din India sunt înregistraţi în India, iar 650 fac parte din categoria „vulnerabili.”
 
Sâmbătă, trezorierul australian Josh Frydenberg a respins afirmaţiile potrivit cărora este „iresponsabil” să lase cetăţenii australienii blocaţi în India.
 
"Am luat măsuri drastice pentru ca australienii să fie în siguranţă pentru că în India este o situaţie foarte gravă, iar sfaturile medicale oferite guvernului federal au fost de a pune în aplicare aceste măsuri stricte. Am acţionat după sfatul medicului,” a spus Frydenberg.
 
Guvernul australian a interzis saptamana aceasta toate zborurile directe dinspre India din cauza numărului uriaş de infectări din ţara asiatică.
 
Premierul Scott Morrison a declarat marţi că zborurile de pasageri între India şi Australia vor fi „întrerupte” până pe 15 mai, suspendarea urmând să fie revizuită înainte de această dată pentru a evalua dacă ar fi necesară o prelungire.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici