Avertisment de la cel mai înalt nivel: ”Europa ar trebui să se pregătească pentru un al doilea val”

  • Europa ar trebui să se pregătească pentru un al doilea val, spune şeful delegat pe coronavirus al UE
  • Pauza de la schiat din martie a fost esenţială pentru a opri răspândirea virusului
  • Întrebarea este când se va produce şi cât de mare va fi ca impact
1534 afișări
Imaginea articolului Avertisment de la cel mai înalt nivel: ”Europa ar trebui să se pregătească pentru un al doilea val”

Directorul european delegat pe controlul şi prevenţia bolilor, Andrea Ammon, afirmă că perspectiva unui al doilea val de infectări cauzat de noul coronavirus în Europa este un scenariu posibil. Întrebarea care persistă este când se va întâmpla şi ce impact va produce asupra populaţiei.

Pe măsură ce guvernele statelor membre ale UE uşurează restricţiile, noi cazuri de infectare au fost depistate. Ammon afirmă că un al doilea val este inevitabil în condiţiile în care oamenii nu respectă regulile şi nu păstrează distanţa.

Când virusul a pornit din Wuhan, ea a fost preocupată de răspândirea noii ameninţări prin călătorii care nu întâmpinau restricţii la momentul respectiv. Un moment crucial pentru încetinirea răspândirii virusului a fost oprirea sezonului de ski şi a staţiunilor montane din Europa.

Măsurile restrictive adoptate în ultimele luni au frustrat populaţia, iar redeschiderea uşoară şi treptată este înţeleasă greşit de majoritatea oamenilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici