Avertismentul lui Alexandru Rafila: valul cinci reprezintă un risc major. Care sunt lunile cu un grad ridicat de expunere

  • Valul 5 al pandemiei va dura mai mult de o lună şi jumătate, a declarat, marţi, la Parlament, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
  • El avertizează că riscul cel mai mare va fi în februarie şi martie.
4078 afișări
Imaginea articolului Avertismentul lui Alexandru Rafila: valul cinci reprezintă un risc major. Care sunt lunile cu un grad ridicat de expunere

Sursa foto: Mediafaxfoto

Întrebat dacă el consideră că valul 5 va dura atât cât va fi în vigoare certificatul verde intern, respectiv o lunăp şi jumătate, ministrul Alexandru Rafila a spus că va dura mai mult.

„Eu cred că va dura mai mult de o lună şi jumătate, probabil că va dura cel puţin două luni”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui Rafila, lunile de risc vor fi februarie şi martie.

„Văzând ce se întâmplă şi în alte ţări, nu ştim cât va dura (valul 5 - n.r.), dar vedem cum evoluează lucrurile, cred că lunile de risc maxim sunt februarie şi martie”, a mai spus Rafila.

Ministrul a mai spus că vaccinarea cu o doză va permite obţinerea certificatului verde intern, potrivit proiectului de lege, dar el va deveni definitiv în momentul în care se face şi a doua doză. Altfel, cei care nu vor face a doua doză în intervalul recomandat, pentru Pfizer între 21 şi 42 de zile, certificatul îşi pierde valabilitatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici