Bătrânii din unele comune nu au acces la vaccin pentru că nu pot ajunge la centrele de vaccinare

  • Bătrânii din mediul rural ajung foarte greu la centrele de vaccinare
  • Distanţa ar putea să scadă considerabil numărul persoanelor vaccinate
  • Majoritatea vârstnicilor şi-au manifestat deja dorinţa de a se vaccina
309 afișări
Imaginea articolului Bătrânii din unele comune nu au acces la vaccin pentru că nu pot ajunge la centrele de vaccinare

În mediul rural nu ajung centrele de vaccinare. Cătălin Petrencic este medic de familie în comuna Mănăstirea şi spune că bătrânilor le este foarte greu să ajungă la Călăraşi, unde s-ar putea vaccina.

Cătălin Petrencic, medic de familie: Asta e o problemă foarte mare, care cred că va întârzia foarte mult vaccinarea. Nu toţi vor avea posibilitatea să meargă la Călăraşi să se vaccineze. Sunt 40 de kilometri.

Medicul are în listă 652 de vârstnici de peste 65 de ani. Drumul din comuna Mănăstirea până în oraşul Călăraşi este greu de parcurs de aceştia.

Cătălin Petrencic, medic de familie: Sunt câteva autobuze pe zi la Călăraşi. Pleacă la 6 ca să ajungă la 8 acolo şi se întorc seara. Un bătrân nu poate să facă asta.

Valeriu Gheorghiţă le-a promis caravane celor din mediul rural, dar deocamdată nu vor circula până la cei care au nevoie de vaccin si vor să îl facă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici