Bilanţul epidemiei de coronavirus. Situaţia pare să se stabilizeze în China, dar ia amploare în alte părţi ale lumii

  • Numărul total de cazuri COVID-19 confirmate la nivel global a depăşit 118.000.
  • De asemenea, numărul oficial al deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la aproape 4.300 în cursul zilei de miercuri, potrivit CNN.
  • Situaţia în SUA s-a agravat, iar Trump a luat măsuri drastice.
8025 afișări
Imaginea articolului Bilanţul epidemiei de coronavirus. Situaţia pare să se stabilizeze în China, dar ia amploare în alte părţi ale lumii

Sursa: Profimedia Images

În Hubei, considerată epicentrul focarului, epidemia se află în curs de stabilizare, numărul cazurilor depistate fiind în scădere de şapte zile. Provincia a înregistrat miercuri cele mai puţine infecţii, respectiv 8 din totalul de 15 confirmate la nivelul Chinei continentale. Dintre noile cazuri, 6 sunt importate. Diferenţa este uriaşă faţă de începutul anului, când aproximativ 2.000 de persoane infectate erau identificate zilnic în China.

Situaţia s-a agravat însă în SUA, unde au fost confirmate 1.267 de persoane infectate cu 2019-nCoV. Cazurile sunt răspândite pe teritoriul a 43 de state americane, dar afectează şi capitala Washington DC. Până la momentul transmiterii acestei ştiri, bilanţul morţilor în SUA a ajuns la 38.

În contextul crizei COVID-19, Donald Trump a anunţat suspendarea călătoriilor din ţările europene în SUA. Un singur stat va face excepţie de la măsurile care vor intra în vigoare vineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici