Când începe Loteria de Vaccinare şi ce premii vor fi puse în joc pentru românii vaccinaţi

  • A fost semnat ordinul pentru înscrierile la Loteria de vaccinare.
  • Loteria pentru vaccinaţi se desfăşoară în perioada 1 octombrie – 31 decembrie.
  • Vor avea loc 19 extrageri, iar fiecare român vaccinat are 4 şanse de câştig.
13465 afișări
Imaginea articolului Când începe Loteria de Vaccinare şi ce premii vor fi puse în joc pentru românii vaccinaţi

Când începe Loteria de Vaccinare şi ce premii vor fi puse în joc pentru românii vaccinaţi

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a semnat luni după-amiază, ordinul privind condiţiile de înscriere la Loteria de vaccinare şi stabilirea atribuţiilor instituţiilor implicate.

Loteria de Vaccinare constă în extragerea pentru acordarea de premii în bani a tuturor persoanelor vaccinate cu schema completă de vaccinare, care şi-au generat certificatul digital al UE privind COVID-19 pe baza CNP-ului şi care se înscriu pentru participare în aplicaţia accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.

„În acest context epidemiologic, cu creşteri semnificative ale numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, este deosebit de importantă susţinerea procesului de vaccinare, inclusiv prin acordarea de recompense. Într-o perioadă scurtă, am reuşit să finalizăm cadrul legislativ pentru aceste măsuri recompensatorii. Odată semnat şi de ministrul Economiei, actul normativ poate fi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât să producă efecte”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.

Loteria de Vaccinare se va desfăşura în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2021 şi constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel:

- 14 extrageri, respectiv câte 1 extragere pe săptămână

- 3 extrageri, respectiv câte 1 extragere în fiecare lună

- 2 extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acţiunii.

La Loteria de Vaccinare se acordă un număr total de 1.139 premii, în valoare totală de 15.000.000 lei, după cum urmează:

- 81 de premii săptămânale (80 premii săptămânale în valoare de 10 000 lei + 1 premiu mare săptămânal în valoare de 300.000 lei)

- 3 premii lunare, ( câte 1 premiu în ultima săptămână a fiecărei luniîn valoare de 100.000 lei)

- 2 premii la finalul Loteriei Programului Naţional de Vaccinare, în valoare de 500 000 lei, respectiv 1.000.000 lei.

Fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea 4 şanse de câştig, respectiv posibilitatea de a câştiga 4 premii: 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei şi premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei, adică premii în valoare maximă cumulată de 1.910.000 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici