Când va putea produce România Remdesivir? Tataru: Anul acesta şi anul viitor, nu

  • Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că anul acesta sau anul viitor ar fi imposibil ca medicamentul Remdesivir pentru bolnavii de COVID-19, să poată fi produs în România, deoarece este nevoie de o linie specială de producţie, pe care producătorii români de medicamente nu o au.
  • Ministrul Nelu Tătaru a fost întrebat, joi, la Timişoara, de ce statul român nu a făcut demersuri, la fel ca şi cel ungar, să obţină licenţă pentru producţia de Remdesivir.
  • Noi avem aceste discuţii încă din vară. Avem fabrica antibiotice la care am avut această discuţie. Nu are linie tehnologică şi trebuie obţinut acel patent, dar linie tehnologică încă nu avem. Ar fi o perioadă destul de lungă să putem produce acest Remdesivir”, a spus Nelu Tătaru.
1720 afișări
Imaginea articolului Când va putea produce România Remdesivir? Tataru: Anul acesta şi anul viitor, nu

Când va putea produce România Redesivir? Tataru: Anul acesta şi anul viitor, nu

Ministrul Sănătăţii a precizat că din iulie până în septembrie România a avut donaţii de la Comisia Europeană de aproape 12.000 de doze de Remdesivir, iar în octombrie există un contract subsecvent pentru alte 12.000 de doze, care vor fi dirijate către toate spitalele suport-COVID sau cele de fază 1, fază 2,

Tătaru a mai spus că statul român sprijină aceste firme de medicamente să obţină licenţă, iar miercuri a avut loc o discuţie la nivelul Guvernului, coordonată de vicepremierul Raluca Turcan, cu toţi producătorii de medicamente români şi cu capital mixt.

„Au solicitat şi noi am pus la dispoziţie facilităţi pentru a-şi putea retehnologizara liniile şi pentru a avea anumite beneficii fiscale în condiţiile fac acest”, a mai spus Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat când preconizează că România va putea produce acest medicament util pentru bolnavii de COVID-19.

„Din ce am discutat cu producătorii de medicamente, anul acesta şi anul viitor, nu. Trebuie o linie tehnologică (...), este o linie specială pentru produsul Remdesivir, plus patentul. Totul ţine de producător şi producătorii noştri au anumite linii tehnologice şi anumită producţie pe anumite produse”, a mai explicat Nelu Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici