Cântăreaţa de muzică populară şi lăutărească Gabi Luncă a murit răpusă de COVID-19

  • Încă un nume mare al muzicii de petrecere a murit, vineri noaptea.
  • Cântăreaţa de muzică populară şi lăutărească Gabi Luncă a decedat, la vârsta de 83 de ani, la Spitalul din Ilfov, răpusă de COVID-19.
  • Peste 20.000 de oameni au murit în România de Covid-19, printre care şi mulţi artişti.
6499 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa de muzică populară şi lăutărească Gabi Luncă a murit răpusă de COVID-19

Sursa foto: Mediafaxfoto

Fiica lui Gabi Luncă, Rebeca Onoriu, a scris, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe pagina de Facebook, că mama sa a murit.

„După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit şi L-au slujit o viaţă întreagă! O să ne revedem...”, a scris Rebeca Onoriu, în dreptul unei fotografii în care sunt Gabi Luncă şi acordeonistul Ion Onoriu, cel cu care marea voce a muzicii lăutăreşti şi populare s-a căsătorit în 1964. Ion Onoriu a murit în urmă cu 23 de ani, în 1998.

Gabi Luncă, în vârstă de 83 de ani, era internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean Ilfov, din cauza COVID-19.

Gabi Luncă s-a născut în 16 octombrie 1938, la Vărbilău, Prahova. Din 1992, ea a mai cântat doar muzică religioasă.

Un alt cântăreţ de muzică lăutărească a murit ieri. Nelu Ploieşteanu a încetat din viaţă, după o luptă de două săptămâni cu aceeaşi boala COVID-19.

Cornelia Catanga a murit, în urmă cu o săptămână, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Cântăreaţa de muzică lăutărească, în vârstă de 63 de ani, era diagnosticată cu COVID-19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici