Căpitanul Tom Moore a murit la vârsta de 100 de ani din cauza COVID-19. Regina Elisabeta transmite un mesaj familiei

Bătrânul de 100 de ani, care a strâns aproape 33 de milioane de lire sterline pentru NHS, a fost dus la spitalul Bedford după ce a solicitat ajutor medical din cauza unor probleme de respiraţie, duminică, potrivit BBC.

1570 afișări
Imaginea articolului Căpitanul Tom Moore a murit la vârsta de 100 de ani din cauza COVID-19. Regina Elisabeta transmite un mesaj familiei

Căpitanul Sir Tom Moore a murit la vârsta de 100 de ani din cauza COVID-19

UPDATE: Regina Elisabeta a Marii Britanii va trimite un mesaj privat de condoleanţe familiei căpitanului Tom Moore după, a declarat Palatul Buckingham.

„Majestatea Sa s-a bucurat foarte mult să se întâlnească anul trecut cu Cpt Sir Tom şi cu familia sa la Windsor”, se precizează într-o declaraţie a Palatului.
 
„Regina şi întreaga familie regală sunt alături de ei, recunoscând inspiraţia pe care a oferit-o întregii naţiuni şi altora din întreaga lume”.

Fiica sa, Hannah Ingram-Moore, a spus că a fost tratat pentru pneumonie în ultimele câteva săptămâni, iar săptămâna trecută a fost testat pozitiv pentru Covid-19, potrivit BBC.

Veteranul armatei a câştigat inimile naţiunii, când a strâns 33 milioane de lire sterline pentru angajaţii sistemul naţional de sănătate (NHS) din Marea Britanie, dând 100 de ture în grădina sa, într-un cadru premergător, înainte de a împlini 100 de ani.

Tom Moore s-a născut în Keighley, West Yorkshire şi a studiat pentru a fi inginer civil înainte de a se înrola în armată în Al Doilea Război Mondial unde a avansat până la rangul de căpitan. A luptat în India şi Birmania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici