"Mutaţie la Mutaţie". Descoperire îngrijorătoare a oamenilor de ştiinţă cu privire la tulpina britanică a coronavirusului

  • Varianta coronavirusului care s-a răspândit în Marea Britanie pare să fie supusă unor noi modificări genetice îngrijorătoare, spun oamenii de ştiinţă.
  • Testele pe unele eşantioane arată o mutaţie, numită E484K, deja observată în variantele din Africa de Sud şi Brazilia care sunt îngrijorătoare.
  • Deşi această modificare poate reduce eficacitatea vaccinului, cele actuale utilizate ar trebui să funcţioneze, spun experţii.
10021 afișări
Imaginea articolului "Mutaţie la Mutaţie". Descoperire îngrijorătoare a oamenilor de ştiinţă cu privire la tulpina britanică a coronavirusului

"Mutaţie la Mutaţie". Descoperire îngrijorătoare a oamenilor de ştiinţă cu privire la tulpina britanică

Marea Britanie a intensificat deja măsurile de control al răspândirii noilor variante. Testele urgente pentru varianta din Africii de Sud încep în anumite părţi ale Angliei şi au fost introduse restricţii de călătorie pentru a opri intrarea mai multor cazuri din străinătate.

Experţii care lucrează cu Public Health England au găsit un număr de cazuri ale variantei britanice cu mutaţia E484K. Acesta a fost prezentă în în 11 din 214.159 de probe pe care au fost testate.

Dr. Julian Tang, un expert în virusuri la Universitatea din Leicester, a declarat că este important ca oamenii să respecte regulile de blocare şi să reducă cazurile de coronavirus pentru a preveni oportunităţile de apariţie a mutaţiilor la virus, relatează BBC.

"În caz contrar, nu numai că virusul poate continua să se răspândească, dar poate şi evolua.".

Oamenii de ştiinţă au verificat deja ce ar putea însemna aceste noi mutaţii pentru vaccinurile existente împotriva coronavirusului care au fost concepute în jurul versiunilor anterioare ale virusului care a declanşat pandemia.

Rezultatele timpurii sugerează că vaccinurile sunt încă eficiente împotriva variantelor cu această mutaţie - deşi răspunsul imun al organismului poate să nu fie la fel de puternic sau prelungit.

Chiar şi în cel mai rău caz, vaccinurile pot fi reproiectate şi modificate pentru a se potrivi mai bine în decurs de câteva săptămâni, dacă este necesar, spun experţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici