Care sunt principalele motivele pentru care românii refuză să se vaccineze

Teama de reacţii adverse şi insuficienţa informaţiilor reprezintă principalele motive invocate de români pentru a amâna sau a refuza vaccinarea împotriva COVID-19, spune preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă.

12350 afișări
Imaginea articolului Care sunt principalele motivele pentru care românii refuză să se vaccineze

Care sunt principalele motivele pentru care românii refuză vaccinarea

„Principalele motive invocate încă sunt legate de ezitarea sau refuzul de vaccinare sunt teama de reacţii adverse, informaţii insuficiente - oamenii răspund la aceste chestionare că încă nu au suficiente informaţii ca să decidă dacă se vaccinează sau nu.

Alte persoane doresc să mai aştepte, deci încă nu sunt convinse de eficienţa, utilitatea şi de beneficiile vaccinului. Desigur, sunt persoane care în mod asumat nu doresc să se vaccineze. Practic, sunt împotriva ideii de vaccinare în general, a conceptului de vaccinare şi nu în particular faţă de COVID-19”, arată Valeriu Georghiţă.

El arată însă că numărul persoanelor care se vaccineză este în creştere.

„Probabil că vorbim despre acel segment populaţional care în perioada în care numărul de cazuri a scăzut foarte mult a amânat decizia de vaccinare. De asemenea, sunt cei ezitanţi, care în momentul de faţă au o altă percepţie a riscului de îmbolnăvire, teama de boală cu tot ce asociază boala şi complicaţiile ei pe termen lung. Acestea sunt motivele pentru care în general oamenii aleg să se vaccineze. Recomandarea noastră este foarte clară - în mod deosebit cei vulnerabili, cei la risc să meară să se vaccineze cât mai repede”, adaugă preşedintele CNCAV.

El arată că vaccinarea cu shemă completă reduce riscul de infectare cu aproximativ cinci ori la varianta Delta, iar riscul de deces este redus de peste 10 ori în cazul persoanelor vaccinate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici