Care sunt simptomele COVID-19 în funcţie de vaccinul ales şi numărul de doze. Mărturisile unui medic

  • Varianta Omicron a noului coronavirus a devenit tulpina dominantă în Statele Unite ale Americii şi nu numai.
  • În prezent, mai multe rapoarte legate de posibilele simptome de infectare cu noua tulpină au început să apară chiar de la cei „luptă” zilnic cu virusul: medicii.
8493 afișări
Imaginea articolului Care sunt simptomele COVID-19 în funcţie de vaccinul ales şi numărul de doze. Mărturisile unui medic

Dr. Craig Spencer este medic de urgenţă şi director al Institutului de Sănătate Globală în Medicină de Urgenţă la New York Presbyterian/Columbia University Medical Center. Acesta a împărtăşit pe Twitter, notează Deseret News, câteva informaţii anecdotice despre ceea ce vede el în camera de urgenţă când vine vorba de COVID-19.

În primul rând, medicul a subliniat că fiecare pacient care a primit o a treia doză booster împotriva COVID-19 a avut doar simptome uşoare. Acestea au inclus dureri în gât, oboseală şi câteva dureri musculare.

Pacienţii care au primit două doze din vaccinurile Pfizer sau Moderna au avut simptome uşoare, însă ceva mai grave decât cei care au primit trei doze. Dr. Spencer a observat că, în cazul vaccinării cu două doze, persoanele infectate ţuşeau mult mai mult şi aveau o stare de oboseală generală mult mai vizibilă.

Cei care au luat o doză de Johnson & Johnson s-au simţit mai rău, având febră timp de câteva zile. Oboseala, slăbiciunea, dificultăţile de respiraţie şi tusea au fost, de asemenea, simptome comune ale COVID-19 pentru acest grup de persoane.

Toţi cei nevaccinaţi au avut nevoie de spitalizare. Pe lângă tuse, febră şi slăbiciune, aceştia aveau neapărat nevoie de „oxigen pentru a respira în mod regulat”, a adăugat medicul.

Numai ieri, în SUA, aproximativ 230 de mii de persoane au fost confirmate cu COVID-19, peste 73% dintre acestea fiind infectate cu varianta Omicron.

Autor: Cezara Mîndrescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici