Cât va costa vaccinul anti Covid-19? Stephane Bancel, CEO Moderna, rupe tăcerea

  • Moderna a anunţat că va percepe guvernelor un preţ între 25 şi 37 de dolari pentru vaccinul de Covid
  • Compania americană a fost a doua după Pfizer care a anunţat un vaccin cu eficienţă de 94.5%
  • Moderna este implicată în negocieri cu Comisia Europeană pentru livrarea vaccinului
9864 afișări
Imaginea articolului  Cât va costa vaccinul anti Covid-19? Stephane Bancel, CEO Moderna, rupe tăcerea
Dacă te întrebai cât va costa vaccinul contra Covid-19, îţi spune Stephane Bancel. Compania lui a trecut a treia fază a studiilor clinice.
 
Cu o eficienţă de 94.5%, vaccinul dezvoltat de compania Moderna a fost al doilea care a depăşit aşteptările. Iar şeful companiei a anunţat că preţul pentru guvernele ţărilor care doresc vaccinul va fi între 25 şi 37 de dolari pentru o doză. Costul final e decis în funcţie de volumul comandat.
 
Stephane Bancel, CEO Moderna, a declarat: „Vaccinul nostru costă aproximativ la fel ca un vaccin contra gripei" .
 
Vaccinul va ajunge şi în Europa. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spunea că acest vaccin ar urma să fie aprobat la jumătatea lunii decembrie. Comisia European are deja 5 contracte de precomandă cu companii care sunt aproape de finalizarea unui vaccin.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici