Cât ţine protecţia dată de vaccinul Johnson & Johnson? Iată ce arată datele dintr-un studiu efectuat cu date de la 168 de milioane de persoane

Johnson & Johnson a declarat joi că un studiu cu date din lumea reală a arătat că vaccinul său COVID-19, administrat printr-o singură injecţie, protejează împotriva infecţiilor timp de până la şase luni.

10989 afișări
Imaginea articolului Cât ţine protecţia dată de vaccinul Johnson & Johnson? Iată ce arată datele dintr-un studiu efectuat cu date de la 168 de milioane de persoane

Cât ţine protecţia dată de vaccinul Johnson & Johnson? Iată de arată datele dintr-un studiu efectuat cu date de la 168 de milioane de persoane

J&J a declarat că protecţia împotriva infecţiei oferită de vaccinul său cu o singură doză începe să scadă abia începând cu a patra lună, comparativ cu a doua lună în cazul vaccinurilor cu două doze ale rivalilor Pfizer şi Moderna.

Nu s-a constatat nicio diminuare a protecţiei în cazul formelor grave care necesită internare la terapie intensivă pentru toate cele trei vaccinuri, a precizat J&J.

Compania a precizat că studiul a fost realizat cu date de aproximativ 168 de milioane de persoane.

Studiul, sponsorizat de dezvoltatorul de vaccinuri, a fost efectuat între 1 ianuarie şi 7 septembrie anul trecut, înainte de descoperirea variantei Omicron. De asemenea, acesta nu a trecut încă prin evaluare colegială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici