Ce va face România cu lotul carantinat de vaccin AstraZeneca după anunţul Agenţiei Europene a Medicamentului. Când va fi luată decizia

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă că decizia în privinţa lotului carantinat în 11 martie din vaccinul AstraZeneca va fi luată vineri.

1128 afișări
Imaginea articolului Ce va face România cu lotul carantinat de vaccin AstraZeneca după anunţul Agenţiei Europene a Medicamentului. Când va fi luată decizia

CNCAV, decizie vineri în privinţa lotului carantinat în 11 martie din vaccinul AstraZeneca

Raportul beneficiu-risc pentru vaccinul de la AstraZeneca rămâne nemodificat, beneficiile depăşind riscurile reprezentate de efectele adverse, este una din concluziile Comitetului pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilenţă (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee - PRAC), din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului, cu privire la evaluarea cazurilor raportate de evenimente tromboembolice şi trombocitopenie în urma imunizării cu vaccinul produs de compania farmaceutică AstraZeneca.

CITEŞTI AICI Decizia Agenţiei Europeane a Medicamentului în cazul vaccinului AstraZeneca: "Este un vaccin sigur şi eficace"

De asemenea, nu există dovezi ale unor probleme legate de loturile specifice de vaccin sau de anumite unităţi de producţie.

Vaccinul nu este asociat cu o creştere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge.

Vaccinul poate fi asociat cu apariţia a două afecţiuni extrem de rare: coagulare intravasculară diseminată şi tromboză de sinus venos cerebral, ambele afecţiuni fiind asociate cu scăderea numărului de trombocite.

Deşi nu s-a demonstrat o relaţie de cauzalitate a acestor afecţiuni cu administrarea vaccinului, aceasta nu poate fi exclusă în acest moment, dovezile disponibile fiind insuficiente pentru a stabili o cauzalitate, urmând să fie colectate şi analizate mai multe date.

În ceea ce priveşte lotul ABV2856, carantinat la data de 11 martie 2021, ca măsură de precauţie extremă, CNCAV va lua o decizie în cursul zilei de vineri asupra acestei hotărâri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici