Cea mai sigură modalitate de screening pentru a depista dacă ai COVID-19. Cele 500.000 de teste pe săptămână ale Germaniei, puse la îndoială

Premierul francez Edouard Philippe şi-a exprimat îndoielile că Germania face 500.000 de teste pe săptămână pentru depistarea COVID-19

3659 afișări
Imaginea articolului Cea mai sigură modalitate de screening pentru a depista dacă ai COVID-19. Cele 500.000 de teste pe săptămână ale Germaniei, puse la îndoială

Cea mai sigură modalitate de screening pentru a depista dacă ai COVID-19. Cele 500.000 de teste pe săptămână ale Germaniei, puse la îndoială

 În timpul audierii sale de miercuri în Adunarea Naţională premierul francez Edouard Philippe a revenit în special asupra campaniei de screening pentru coronavirus a vecinilor de dincolo de Rin. Întrebat despre cele 500.000 de teste pe săptămână efectuate în Germania, şeful guvernului şi-a exprimat îndoielile, relatează Le Parisien.

"Sunt prudent la toate cifrele, nu pentru că nu aş crede în cinstea prietenilor noştri germani", a început el, adăugând: "Nu ştiu cum se construiesc cifrele lor. Când Germania spune că efectuează 500.000 de teste pe săptămână, este absolut sigur că efectuează 500.000 de teste pe săptămână sau că îşi stabileşte obiectivul ... sau că ar putea să îndeplinească tehnic. ..? ”. "Poate exista un decalaj între realitatea a ceea ce se face şi ambiţia sau obiectivul afişat", a explicat  premierul.

Unde se află cu adevărat Germania în ceea ce priveste testările? Sunt îndoielile lui Edouard Philippe întemeiate?

Conform „estimărilor” oficiale Germania a efectuat 366.000 de teste săptămâna trecută iar această cifră este de aşteptat să crească rapid la 500.000, au spus oficialii din domeniul sănătăţii. În vederea ieşirii progresive din izolare Ministerul de Interne intenţionează să fie efectuate 200.000 de teste pe zi. În acest scop autorităţile ar folosi datele operatorilor de telefonie pentru a urmări persoanele susceptibile de a fi fost contaminate şi pentru a le conduce la un posibil screening.

Cine efectuează aceste teste?

Aceste operaţiuni sunt efectuate în principal în centrele oficiale situate în districtele regionale (aproximativ 300 din ţară). Fiecare dintre aceste raioane are unul sau două centre. Multe centre private de screening  pe modelul „staţiilor drive-thru” sunt de asemenea dezvoltate în ţară obligând Ministerul Sănătăţii să reamintească că aceste operaţii trebuie efectuate de un medic.

Două condiţii trebuie să îndeplinească persoanele pentru a fi eligibile la screening: prezentarea simptomelor bolii şi contactul cu persoanele infectate. În afară de aceste criterii Asociaţia medicilor aminteşte că costurile vor fi suportate de pacient (în jur de 150 de euro) şi solicită acestuia din urmă să nu „supraîncarce” sistemul.

Cum sunt făcute?

Ele sunt realizate prin simpla introducere a unui tampon în gât. Fiabilitatea acestei metode, care are avantajul vitezei, este pusă la îndoială de mulţi practicieni francezi care se folosesc de aspiraţiile „nazofaringiene”, o procedură mai invazivă care trece prin cavitatea nazală. Chiar şi Institutul German de Referinţă Robert Koch recomandă şi utilizarea acestei din urmă metode, singura care poate analiza reziduurile de expectoratie ale pacientului. „Cu cât ne îndepărtăm de sursa bronhiilor cu atât rezultatul este mai puţin fiabil”, a spus un medic de spital francez.

Capacităţile germane sunt suficiente?

Deja centrele de apel oficiale sunt supraîncărcate. Dorinţa de „screening la scară largă este iluzorie”, a declarat preşedintele Asociaţiei Medicilor de Laborator, Andreas Bobrowski, agenţiei de presa DPA. Deja, deficitul ameninţă disponibilitatea kiturilor de eşantionare şi a reactivilor pentru laboratoare, avertizează acest specialist, în timp ce termenele de livrare ale maşinilor de analiză devin foarte lungi, adaugă acelaşi specialist. Iar termenul de livrare al rezultatului este, de asemenea, un factor cheie în fiabilitatea acestuia.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici