Cercetător, despre numărul record de copii internaţi: „Nu vă panicaţi, infectarea nu este inevitabilă!”

  • Medicul Octavian Jurma a criticat autorităţile pentru că nu iau măsuri în condiţiile în care numărul de copii internaţi într-o zi a depăşit recordul din valul Delta.
  • Specialistul le spune oamenilor să nu se panicheze şi îi învăţă cum să-şi ferească de infectare copiii.
3916 afișări
Imaginea articolului Cercetător, despre numărul record de copii internaţi: „Nu vă panicaţi, infectarea nu este inevitabilă!”

Potrivit statisticilor prezentate de Octavian Jurma, luni, în România, au fost internaţi 620 de copii din cauza COVID-19, depăşind recordul de 515 copii internaţi pe zi în valul Delta. Numărul internărilor se dublează săptămânal, ceea ce înseamnă că la finalul săptămânii ar putea fi depăşit pragul 1,000 de copii internaţi pe zi.

Copiii se internează de două ori mai repede decât în valul Delta, în timp ce adulţii ajung la spital într-un ritm similar la un număr mai mare de cazuri, mai spune Jurma care critică autorităţile deoarece nu iau măsuri pentr a-i proteja pe copii.

„Faptul că Omicron este mai blândă cu adulţii şi mai aspră cu minorii ar trebui să ne facă să luăm măsuri suplimentare de prevenţie a infectării în rândul copiilor. De ce nu facem ce ar trebui? Nu mă întrebaţi, că nu înţeleg ce este în mintea celor care ne obligă copiii să se infecteze în masă”, a scris Octavian Jurma, pe Facebook.

De aceea, medicul îi învaţă pe părinţi cum să-şi ferească de infectare copiii.

„Ce poţi face tu să îţi păzeşti copiii atât de virus, cât şi de autorităţi? În primul rând, să eviţi infectarea. Infectarea nu este inevitabilă. Trebuie să mai fii atent încă 4-5 săptămâni până ieşim din val: masca FFP2 - acesta nu trebuie scoasă în prezenţa altor persoane nici în pauze, evitarea ocaziilor sociale - fără petreceri, fără ieşiri la mall în weekend [până la ieşirea din val = sub 1 la mie], socializare doar cu prietenii apropiaţi - fără gaşcă până ieşim din val, dacă e posibil evită ziua de luni (revenirea din week-end/vacanţă), fă presiuni pentru trecerea în online până ieşim din val. Dacă totuşi copilul se infectează [foarte probabil] – vaccinare”, sunt recomandările medicului Jurma.

Totuşi, specialistul le transmite părinţilor să nu intre în panică deoarece riscul de apariţie a formelor grave este redus. De asemenea, protejarea nu este egală cu izolarea socială, spune Jurma

„Toate aceste date trebuie să ne facă prudenţi şi atenţi, nu panicaţi. Chiar dacă copilul se infectează, riscul să facă o formă gravă de boală este infim. Chiar dacă e nevoie de spitalizare, şansele să dezvolte o formă gravă sunt mai mici ca în Delta... Socializarea poate continua cu prietenii apropiaţi a căror familie o cunoaşteţi. Copiii pot şi trebuie implicaţi în deciziile familiei în pandemie. Ei ştiu cine e infectat, chiar şi cine are în familie infectaţi şi sunt dornici să ajute la menţinerea siguranţei familiei”, a precizat Octavian Jurma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici