China a raportat vineri cel mai mic număr de îmbolnăviri din ianuarie încoace: Doar opt cazuri de infecţie cu COVID-19

  • Oraşul Wuhan, punctul zero al pandemiei de coronavirus, a raportat vineri doar cinci noi cazuri de infectare cu COVID-19, potrivit Reuters.
  • În aceeaşi zi, pe întreg teritoriul Chinei, doar opt persoane au fost testate pozitiv.
  • Acestea sunt cele mai mici cifre înregistrate din ianuarie până acum.
2793 afișări
Imaginea articolului China a raportat vineri cel mai mic număr de îmbolnăviri din ianuarie încoace: Doar opt cazuri de infecţie cu COVID-19

Sursa foto: Profimedia

Este a doua zi la rând în care numărul persoanelor care au contractat virusul se situează sub zece. 
 
Exceptând oraşul Wuhan, în Hubei, provincia din care acesta face parte, nu a mai fost raportat niciun caz nou de îmbolnăvire în ultimele opt zile consecutive. 
 
În urma acestei evoluţii, autorităţile provinciei Hubei au scăzut ratingul privind riscul de contactare al bolii în cazul câtorva oraşe din provincie, singura localitate căreia îi mai este asociat un risc ridicat fiind în prezent Wuhan, potrivit cotidianului Hubei Daily.
 
Comisia Naţională pentru Sănătate a anunţat, joi, că punctul maxim al epidemiei a fost deja depăşit, în ciuda faptului că în alte zone de pe glob virusul produce ravagii, pieţele financiare cunosc scăderi record, iar guvernele iau măsuri pentru a stopa răspândirea pandemiei care a afectat până acum 127.000 de persoane pe întreg globul. 
 
Vineri, în Shanghai au fost raportate două cazuri de îmbolnăvire, iar în Beijing un caz. În toate cele trei situaţii e vorba de persoane care au călătorit în afara Chinei.
 
Cele trei cazuri consemnate în Beijing şi Shanghai, însumate cu cele cinci, din Wuhan, conduc la un total de opt noi cazuri de îmbolnăvire, cel mai mic număr consemnat în China din ianuarie până acum. 
 
În statul asiatic, 80.813 persoane au contractat până acum coronavirusul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici