Copiii se pot infecta mai uşor cu COVID-19 acasă decât la şcoală. Concluzia unui studiu britanic

  • “Copiii sunt expuşi mai degrabă riscului de a fi afectaţi dacă nu se mai întorc la şcoală”, spune consilierul medical şef din Marea Britanie
  • Doar 0.01% din instituţiile de învăţământ din Marea Britanie au avut un focar de Covid-19
  • Luna trecută, cercetătorii au descoperit că doar 2 persoane din 100 infectate au contractat virusul de la contacte din afara locuinţei
2064 afișări
Imaginea articolului Copiii se pot infecta mai uşor cu COVID-19 acasă decât la şcoală. Concluzia unui studiu britanic

Copiii se pot infecta mai infecta mai uşor cu Covid-19 acasă decât la şcoală. Concluzia unui studiu din Marea Britanie

Copiii au mai multe şanse să infecteze cu noul coronavirus acasă decât la şcoală, potrivit unui studiu realizat de Public Health England (PHE).

Constatările au fost făcute după ce consilierul medical şef din Marea Britanie a declarat că redeschiderea şcolilor reprezintă mai puţine riscuri de infectare a copiilor.

“Copiii sunt expuşi mai degrabă riscului de a fi afectaţi dacă nu se mai întorc la şcoală luna viitoare decât de a fi infectaţi cu coronavirus”, spune consilierul medical şef din Marea Britanie, Chris Whitty.

În luna iunie, cercetarea PHE a detectat doar 67 de cazuri şi 30 de focare care au fost legate de şcolile din toată Anglia.

De asemenea, studiul a mai constatat că:

  • Doar 0.01% din instituţiile de învăţământ deschise au avut un focar de Covid-19
  • Din un milion de copii care au frecventat şcoala în iunie, doar 70 s-au infectat cu noul virus

Cazurile de coronavirus, cât şi focarele raportate, au fost examinate zilnic în toate instituţiile de învăţământ din Anglia până la sfârşitul lunii iulie, ca parte a studiului.

PHE a constatat că există mai multe riscuri de apariţie a focarelor în acele zone care aveau, de asemenea, o incidenţă ridicată a Covid-19, ceea ce sugerează că transmiterea în comunitate a determinat răspândirea infecţiei în şcoli.

Un virus cu care trebuie să învăţăm să trăim

„Noi trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus, deci trebuie ca şi copiii să meargă la şcoală, studenţii să meargă să-şi continue studiile. Trebuie să mai subliniem un lucru, copiii pot face forme asimptomatice, deşi nu s-a spus clar care ar putea fi determinările de laborator care pot să ne spună dacă este contagios sau nu, este clar că până în momentul de faţă nu este stabilită o relaţie între valoarea încărcăturii virale şi posibilitatea de contagiozitate a individului”, explică medicul infecţionist Carmen Dorobăţ. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici