„Copiii” vaccinaţi la Timişoara, trecuţi de vârsta majoratului. Medicul Geta Raţ, coordonator al centrului de vaccinare, explică eroarea de raportare

  • În România, au fost vaccinaţi 303 tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani
  • Conform www.data.gov.ro, 69 de copii au primit ser de la Moderna şi AstraZeneca
  • Medicul Geta Raţ spune că în site-ul de vaccinare are de ales din 30 de categorii de populaţie
679 afișări
Imaginea articolului „Copiii” vaccinaţi la Timişoara, trecuţi de vârsta majoratului. Medicul Geta Raţ, coordonator al centrului de vaccinare, explică eroarea de raportare

Vaccinurile de la Moderna şi AstraZeneca sunt doar pentru adulţi, dar medicii le-au administrat şi adolescenţilor. Anunţul vine chiar de la Guvern, care a publicat şi lista centrelor în care au avut loc imunizările. Printre acestea se numără şi unul din Timişoara. Aici figurează patru tineri cu vârste sub 18 ani, vaccinaţi cu AstraZeneca. Medicul coordonator spune că este, de fapt, o eroare.

„Nu am vaccinat niciun tânăr sub 18 ani împliniţi. Pacientul este categoria a treia, aşa-zis copil, de 41 de ani. Îmi pare rău. Este o greşeală de selectare a categoriei”, spune medicul Geta Raţ.

La acest centru, sunt administare cam 200 de vaccinuri pe zi. Pentru fiecare dintre acestea se introduc o mulţime de date în sistem, iar platforma este extrem de complexă.

„Mai departe, mergem la categoria a treia, care e ultima categorie, în care intră toată populaţia, cu diverse variante. Varianta care a fost… asta e ultima cu populaţia pediatrică. Noi am vrut să alegem de aici, de deasupra ei. Din păcate, am haşurat-o pe aceasta”, explică medicul.

Organizatorii campaniei de vaccinare confirmă că nu au fost vaccinaţi minori, dar spun că nu ei validează datele publicate pe portalul guvernamental. Am solicitat Institutului de Sănătate Publică, cel care administrează registrul naţional al vaccinării, să spună de ce sunt raportate vaccinări ale minorilor cu AstraZeneca şi Moderna, dacă au fost greşeli de înregistrare la toate centrele de vaccinare. Până la această oră nu am primit niciun răspuns.

Vaccinuri aprobate în UE:

  • peste 16 ani - Pfizer
  • peste 18 ani - Moderna
  • peste 18 ani - AstraZeneca
  • peste 18 ani - Johnson&Johnson

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici