CORONAVIRUS. Pandemia a mai trecut un prag: 11 milioane de cazuri / Multe ţări se confruntă cu reapariţia focarelor, iar autorităţile impun noi măsuri de carantină

  • Numărul cazurilor globale de coronavirus a depăşit vineri 11 milioane, potrivit unui raport al Reuters, care a marcat o altă etapă în răspândirea bolii care a ucis mai mult de jumătate de milion de oameni în şase luni.
  • Numărul de cazuri este mai mult decât dublu faţă de cazurile grave de gripă înregistrate anual, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
  • Unele ţări se confruntă cu o reapariţie a infecţiilor, iar autorităţile reimpun măsuri parţiale de carantină, ceea ce spun specialiştii că ar putea fi un model recurent în 2021.
17174 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS. Pandemia a mai trecut un prag: 11 milioane de cazuri / Multe ţări se confruntă cu reapariţia focarelor, iar autorităţile impun noi măsuri de carantină

Sursa: Profimedia

Statele Unite au raportat joi peste 55.400 de cazuri noi de COVID-19, iar recorduri zilnice s-au înregistrat în multe ţări din lume. Mai mulţi guvernanţi din SUA au oprit planurile de redeschidere a economiilor în faţa noii creşteri în cazuri, relatează Reuters.

Aproape un sfert din decesele globale cunoscute au avut loc în Statele Unite - aproximativ 129.000.

America Latină, unde Brazilia are 1,5 milioane de cazuri, constituie 23% din totalul persoanelor infectate. India a devenit noul epicentru din Asia, ajungând la 625.000 de cazuri.

Asia şi Orientul Mijlociu au în jur de 12% şi, respectiv, 9%. În unele ţări cu capacităţi de testare limitate, numărul cazurilor reflectă o proporţie mică din totalul infecţiilor.

Aproape jumătate din persoanele raportate că fiind infectate s-au vindecat. Până în prezent, au existat peste 520.000 de decese legate de boală, un număr similar cu cel provocat de decese gripale raportate ANUAL.

Ţările precum China, Noua Zeelandă şi Australia au cunoscut noi epidemii în ultima lună, după ce trasmisiea locală parea dispărută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici