CORONAVIRUS. Astăzi este cea mai neagră zi a pandemiei. OMS a anunţat un număr record de noi cazuri în 24 de ore

  • Aproape 300.000 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în ultimele 24 de ore, marcând cea mai mare creştere într-o singură zi.
  • Mai mult de jumătate din cele 292.527 de cazuri noi raportate joi au provenit din ambele continente America, care a avut 171.946 de cazuri, conform datelor OMS.
  • Asia de Sud-Est a raportat al doilea cel mai mare număr de cazuri, cu 60.113 de infecţii raportate, urmată de Europa, cu 25.241.
6487 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS. Astăzi este cea mai neagră zi a pandemiei. OMS a anunţat un număr record de noi cazuri în 24 de ore

Astăzi este cea mai neagră zi a pandemiei. OMS a anunţat un număr record de noi cazuri în 24 de ore

La nivel global, virusul a infectat peste 17 milioane de oameni şi a ucis cel puţin 668.910 de la debutul epidemiei în urmă cu aproape şapte luni.

SUA au cel mai rău focar din lume, cu peste 4 milioane de cazuri şi cel puţin 152.075 de decese, conform datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Joi, cazuri de coronavirus din SUA au crescut cu peste 67.000.

Săptămâna trecută, oficialii OMS au avertizat că nu ne vom întoarce la „vechea normalitate”, deoarece pandemia coronavirusului este pe o pantă ascendentă într-un număr important de state.

„Este de înţeles că oamenii vor să îşi continue viaţa, dar nu vom reveni la vechea normalitate”, a declarat directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul agenţiei de la Geneva din 23 iulie.

OMS recomandă oamenilor să poarte măşti ca o modalitate de a încetini răspândirea virusului. Oamenii de ştiinţă spun că virusul se poate răspândi prin picături respiratorii care trec atunci când o persoană infectată tuşeşte sau strănută. Studiile sugerează că măştile pot servi ca o barieră utilă pentru oprirea răspândirii infecţiei.

De asemenea, agenţia recomandă oamenilor să se spele pe mâini în mod regulat, să îşi menţină distanţa faţă de ceilalţi şi să evite să meargă în locuri aglomerate.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici