Coronavirus în România. 16 oameni s-au vindecat. 29 noi cazuri confirmate marţi. Bilanţul îmbolnăvirilor ajunge la 217

  • Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 în România a ajuns la 217, dintre care 16 persoane au fost vindecate.
  • 29 de cazuri noi au fost confirmate la ora 18.
  • Persoanele confirmate luni au vârsta cuprinsă între 21 de ani şi 63 de ani.
36197 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în România. 16 oameni s-au vindecat. 29 noi cazuri confirmate marţi. Bilanţul îmbolnăvirilor ajunge la 217

Coronavirus în România LIVE UPDATE

UPDATE ora 18 Sunt 217 de cazuri de infectare COVID-19 în România

De la ultima informare, au fost confirmate 29 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în Bucureşti, 5 în Braşov şi câte unul în Constanţa şi Prahova.

Poliţia de Frontieră a deschis dosar penal pe numele cetăţeanului român care a călătorit, cu aeronava unei companii aeriene private, pe relaţia Madrid – Bucureşti deşi a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus în Spania. Cercetările se desfăşoară pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 40 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacţi ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 26 ani şi 64 de ani.

Dintre pacienţii aflaţi în unităţile medicale, 4 dintre ei sunt la secţia de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.150 de teste. Dintre acestea, 3.928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unităţi sanitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Iaşi şi Constanţa.

Până la data de 17 martie 2020, au fost raportate 61.098 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

La nivel global sunt 180.159 de cazuri confirmate, 7.103 decedaaţi şi 80.236 persoane vindecate.

UPDATE ora 10.00 Încă un medic confirmat pozitiv cu Covid-19 în România

Un medic de la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi a fost confirmat pozitiv la infecţia cu noul tip de coronavirus. Medicul a fost plecat în Franţa, în cursul săptămânii trecute, iar când s-a întors în ţară s-a autoizolat. Citeşte continuarea...

UPDATE ora 09.45 INSP anunţă 16 noi cazuri de coronavirus în România

Potrivit GCS, numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus a crescut cu 16 cazuri faţă de luni seara, ajungând, astfel, la 184 de persoane confirmate.

Au fost şapte noi confirmări în Iaşi, două în Suceava, două în Neamţ şi câte unul în Ialomiţa, Mureş, Botoşani, Bistriţa-Năsăud şi Vrancea.

Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 şi 65 de ani.

„Din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate şi externate (15 din spitalul din Timişoara şi unul de la Bucureşti). În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş”, anunţă GCS.

În România, în carantină instituţionalizată sunt 3.282 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici