Coronavirus: Încă trei simptome adăugate pe lista oficială. Ce spun experţii despre semnele care indică infecţia cu SARS-CoV-2

  • Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a adăugat alte trei simptome pe lista COVID-19
  • Astfel, numărul total al simptomelor oficiale ajunge la 11
  • Care este lista completă a simptomelor acceptate şi în cât timp apar primele semne de boală
27192 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Încă trei simptome adăugate pe lista oficială. Ce spun experţii despre semnele care indică infecţia cu SARS-CoV-2

Sursa AP / Mediafax FOTO

Coronavirus. Care sunt noile simptome?

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a adăugat trei simptome noi pe lista celor care indică infectarea cu noul coronavirus. Acestea sunt:

  • congestia nazală sau nasul curgător
  • greaţa 
  • diareea

LISTA COMPLETĂ. După adăugarea acestora pe lista oficială, numărul total al simptomelor Covid-19 a ajuns la 11, celelalte 9 fiind frisoane, tremur repetat provocat de frisoane, dureri în gât, pierderea mirosului sau a gustului, dureri de cap, dureri musculare, febra, tusea, dificultăţile respiratorii.

Unele simptome acceptate de CDC, precum durerile de cap, durerile în gât sau frisoanele, reflectă modul în care s-a schimbat percepţia oficială asupra bolii. Înainte, aceste simptome erau asociate doar „uneori” cu COVID-19.

CDC: În cât timp apar primele simptome?

Simptomele tind să apară la 2 până la 14 zile după expunerea la coronavirus şi se agravează după 5-10 zile de la apariţia primelor semne.

CITEŞTE AICI: Organele atacate de coronavirus. Oamenii de ştiinţă încep să înţeleagă abia acum efectele reale ale COVID-19

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici