CORONAVIRUS. Sfaturile oferite de cel mai puternic SUPER computer din lume pentru oprirea COVID-19. Cum ne ferim de infectare

Cercetătorii japonezi au apelat la cel mai rapid computer din lume pentru a testa eficacitatea măsurilor anti-COVID-19.

5554 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS. Sfaturile oferite de cel mai puternic SUPER computer din lume pentru oprirea COVID-19. Cum ne ferim de infectare

CORONAVIRUS. Sfaturile oferite de cel mai puternic SUPER computer din lume pentru oprirea COVID-19. Cum ne ferim de infectare

Institutul Riken de la Tokyo a realizat o serie de simulări complexe pe acest computer pentru a afla cum circulă SARS-CoV-2 în interior şi a creat o listă de sugestii pentru a limita transmiterea în baza acestor simulări, scrie Daily Mail.

Fugaku este supercomputerul de 1 miliard de dolari, declarat cel mai rapid din lume în luna iunie, de trei ori mai rapid decât precedentul cel mai rapid computer.

Fugaku a fost folosit pentru a afla cum circulă în aer particulele emanate de o persoană infectată în spaţiu închis.

Studiul a plecat de la presupunerea că la fiecare tuse sunt eliberate aproximativ 50.000 de particule de dimensiuni între un micrometru şi câteva sute de micrometri.

Echipa condusă de  Makoto Tsuobokura a ajuns la concluzia că cea mai simplă metodă de prevenţie în cazul particulelor din spaţiu închis este deschiderea geamurilor.

La simularea unui tren, simpla deschidere a geamurilor a mărit ventilaţia şi a micşorat substanţial numărul microbilor din aer.

Simularea a recomandat şi micşorarea numărului de pasageri din fiecare compartiment pentru ca şansele de transmitere să fie tot mai mici.

Pentru spitale, computerul a sugerat că soluţia optimă ar fi instalarea unor perdele din tavan până în podea în jurul paturilor potenţialilor pacienţi.

La birouri şi săli de clasă, computerul a sugerat instalarea unor bariere peste bbirouri şi pe mesele de conferinţă pentru a bloca trecerea particulelor de aer de la o persoană la alta.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici