COVID-19. Când va fi introdusă dovada vaccinării, pentru accesul la restaurante, hoteluri sau mall? Ce spune Andrei Baciu, secretar de stat în Sănătate

  • Autorităţile ar putea introduce dovada vaccinării pentru accesul la restaurante, hoteluri sau mall.
  • Măsura a fost introdusă deja în mai multe state europene.
  • Andrei Baciu, secretar de stat: „Se dezbate, nu s-a luat încă o decizie”.
4607 afișări
Imaginea articolului COVID-19. Când va fi introdusă dovada vaccinării, pentru accesul la restaurante, hoteluri sau mall? Ce spune Andrei Baciu, secretar de stat în Sănătate
Autorităţile din România dezbat introducerea dovezii de vaccinare tocmai pentru a stimula campania de vaccinare. Condiţia, însă, este contestată vehement la nivel european deşi în unele state au dat undă verde, conform Aleph News.
 
Secretarul de stat în Sănătate, Andrei Baciu, a subliniat că măsura este dezbătută în Coaliţie şi va fi prezentată în momentul în care există o decizie finală.
 
Ţine de etică şi cum abordez eu o astfel de politică de sănătate publică şi vedem că lucrurile variază de la o ţară la alta, însă sunt profund dependente de caracteristicile culturale ale fiecărei societăţi în parte şi de felul cum ne raportăm la vaccinare în acest moment.(...) Sunt decizii importante, care ne afectează viaţa fiecăruia şi nu am vrea să le comunicăm mai devreme faţă de momentul deciziei. Riscăm să venim cu informaţii parţiale”, a precizat oficialul, în cadrul unei emisiuni TV.
 
Pe de cealaltă parte, chestiuni sociale dependente de statutul de persoană vaccinată sau nu, la fel sunt chestiuni importante pentru viaţa fiecăruia dintre noi şi aş vrea să discutăm când avem o decizie finală, pentru a ne asigura că menţinem seriozitatea şi fermitatea unei decizii luate, comunicate”, a adăugat secretarul de stat Andrei Baciu. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici