Cu COVID la locul de muncă. Prima ţară din Europa care permite medicilor infectaţi să trateze pacienţi

  • Franţa este pregătită să adopte o nouă măsură fără precedent: este de acord ca medicii infectaţi să continue să trateze pacienţii cu COVID-19.
  • Ministerul Sănătăţii a emis o serie de instrucţiuni în acest sens.
  • Este prima ţară din Europa ce recurge la o astfel de măsură.
1685 afișări
Imaginea articolului Cu COVID la locul de muncă. Prima ţară din Europa care permite medicilor infectaţi să trateze pacienţi

Sursa foto: Mediafax.ro

Franţa le permite lucrătorilor din domeniul sănătăţii care sunt infectaţi cu coronavirus, dar care au simptome uşoare sau chiar deloc, să continue să îşi trateze pacienţii. Este o măsură de urgenţă ce are drept scop atenuarea penuriei de personal din spitalele şi instituţiile medicale franceze care se luptă cu o explozie a numărului de cazuri de infectări.

Scutirea specială de la regulile de carantină din Franţa va fi valabilă în spitale, în casele de îngrijire pentru bătrâni, dar şi în cabinetele medicale individuale. Aceasta se poate aplica medicilor şi îngrijitorilor doar dacă aceştia sunt complet vaccinaţi şi dacă nu tuşesc sau strănută. În plus, în instrucţiunile prezentate de Ministerului Sănătăţii, se precizează că lucrătorii infectaţi nu ar trebui să fie în contact cu pacienţi nevaccinaţi sau cu cei cu risc mai mare de îmbolnăvire.

Autorităţile au declarat că este un risc calculat şi că nu exclud posibilitatea ca lucrătorii din domeniul sănătăţii şi îngrijitorii confirmaţi cu COVID-19 să-şi infecteze colegii şi pacienţii, însă este necesară menţinerea în funcţiune a serviciilor esenţiale pentru populaţie.

Liderii spitalelor au spus că noua flexibilitate de la autoizolare îi va ajuta să astupe golurile de personal, notează Associated Press.

„Dacă sistemul devine foarte tensionat şi 50% din personalul nostru este pozitiv, aceştia vor veni la lucru deoarece pacienţii vor trebui în continuare îngrijiţi”, a spus prof. Marc Leone, şeful de anestezie la Spitalul Nord din oraşul sudic Marsilia.

Cu varianta Omicron care este deosebit de contagioasă şi care provoacă creşteri ale infecţiilor în multe ţări, guvernele şi industriile au avertizat că regulile de autoizolare duc la lipsuri de personal într-o serie de sectoare. Deocamdată, doar Franţa pare să fie singura ţară deschisă la posibilitatea ca personalul medical să lucreze în timp ce este infectat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici