Cum a început şcoala în mai multe ţări europene? Măsurile luate de guverne

  • Elevii din Serbia, Bosnia, Belgia s-au întors în şcoli
  • În Serbia, 95% dintre părinţi îşi trimit copiii, fizic, la cursuri
  • În Ungaria, profesorii sunt nemulţumiţi de măsurile luate de Guvern
1319 afișări
Imaginea articolului Cum a început şcoala în mai multe ţări europene? Măsurile luate de guverne

Cum a început şcoala în mai multe ţări europene? Măsurile luate de guverne

Elevii din mai multe ţări europene s-au întors în bănci. În Serbia, elevii din clasele primare vor începe dimineaţa, iar clasele V-VIII, după-amiaza. Părinţii trebuie să aducă şi să ia copiii de la şcoală. Măştile sunt obligatorii pentru cei mici, în spaţiile publice, dar nu şi în clase. Profesorii poartă masca mereu. Orele în clasă, fizic, nu sunt obligatorii. Cu toate acestea, 95% dintre părinţi au decis să îşi trimită copiii în sălile de curs. În Bosnia, copiii de şcoală primară vor începe şcolile în grupuri mai mici, iar masca e obligatorie. Copiii de generală vor urma cursuri online în următoarele două săptămâni, până situaţia e reevaluată.

În Ungaria, profesorii sunt nemulţumiţi de măsurile slabe luate de Guvern. În Belgia, profesorii spun că toate măsurile au fost implementate aşa cum trebuie. Şi copiii din Franţa şi Rusia vor începe şcolile. În România, copilul tău începe şcoala în două săptămâni, dar lucrurile nu sunt puse la punct.

Hajrudin Cuprija, director Şcoala Primară Fatima Gunic: Materialele dezinfectante, porţile de dezinfectare şi tot ce e necesar a fost achiziţionat, pentru a ne conforma măsurilor de prevenţie, ca să începem şcoala

Agnes Ravasz profesor: Regulamentul trimis de Guvern nu conţine nimic specific, e imposibil să ne conformăm solicitărilor. Nu pot fi păstraţi cei 1.5 metri distanţă, clasele nu pot fi împărţite. Copiii se vor amesteca în pauze sau la cantină

Karin Heremans director liceu Atheneum Antwerp: Am lucrat la toate planurile, planuri de securitate, evaluarea riscurilor, în ultimele două săptămâni. A fost multă muncă, fiindcă nu e uşor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici