Cum poate afecta coronavirusul creierul. Anunţul unor medici din Statele Unite

Mai mulţi medici din SUA au constatat că pe lângă febră, tuse şi respiraţie îngreunată, infecţia cu noul coronavirus poate produce alt simptom.

2710 afișări
Imaginea articolului Cum poate afecta coronavirusul creierul. Anunţul unor medici din Statele Unite

Cum poate afecta coronavirusul creierul. Anunţul unor medici din Statele Unite

 

Conform unor publicaţii, medicii consideră că pe lângă simptomele de bază prezente la cei infectaţi, aceştia au obersvat că unii pacienţi sunt confuzi, până în punctul în care nu mai ştiu unde se află, nici în ce an. Această pierdere a reperelor este uneori legată de lipsa de oxigen în sânge, dar la unii bolnavi nivelul de confuzie pare a fi în afara proporţiei în raport cu nivelul de afectare a plămânilor lor.
 
Neurologul de la Spitalul Universitar Langone, Jennifer Frontera, consideră că infecţia cu noul coronavirus are un impact asupra creierului şi asupra sistemului nervos. Dovezile existente demonstrează această descoperire, deoarece conform unui raport al Asociaţiei de medicină Jama 36% din 214 pacienţi chinezi au avut simptome neurologice, precum dureri nervoase, convulsii sau accidente vasculare cerebrale.
 
"Toată lumea spune că este o problemă de respiraţie, dar asta afectează ceva care ne este preţios, creierul. Dacă vă simţiţi confuzi, dacă aveţi probleme de gândire, sunt motive bune să consultaţi un medic. Ideea că trebuie să mergem la medic doar dacă nu respirăm bine nu mai este valabilă", a spus un medic din San Francisco, care a vorbit despre descoperirea medicilor din Strasbourg, conform căreia aceştia au descris că mai mulţi pacienţi aflaţi la terapie intensivă erau confuzi şi agitaţi.

Medicii vin cu mai multe ipoteze despre cum poate fi afectat creierul de coronavirus. Unii emit ipoteza că nasul ar fi calea de acces către creier, pentru că pierderea mirosului este comună la mulţi bolnavi de COVID-19. Totuşi, această ipoteză nu este verificată pentru că mulţi pacienţ care-şi pierd mirosul nu au probleme neurologice serioase.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici