Câmpeanu, despre profesorii care nu vor să se vaccineze şi să se testeze: „Să se odihnească puţin”

Cadrele medicale nevaccinate vor fi testate, cel mai probabil, cu fonduri din sporurile personalului, iar cele din învăţământ vor fi testate la fiecare 72 de ore, au declarat, vineri, Ioana Mihăilă şi Sorin Cîmpeanu.

7287 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu, despre profesorii care nu vor să se vaccineze şi să se testeze: „Să se odihnească puţin”

Cum vor fi testate cadrele medicale şi profesorii nevaccinaţi

Întrebată cum va fi testat personalul medical nevaccinat, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă a spus că au fost mai multe ipoteze de lucru.

„Acum ne îndreptăm spre acea posibilitate în care testarea să fie efectuată în unitatea sanitară, iar costurile testelor să fie suportat din fondul de sporuri al personalului medical care nu este vaccinat. Aceasta este ipoteza cu care lucrăm acum, este în lucru la nivelul MS propunerea de proiect legislativ, dar este evident că pentru a avea varianta finală, ea va trebui validată de Ministerul Muncii, Ministerul Justiţiei şi de celelalte ministere implicate în procesul de avizare”, a spus Mihăilă.

La rândul său, ministurl Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că în privinţa cadrelor didactice este un acces nediscriminatoriu în şcoli până la pragul de 6 la mie.

„Peste acest prag, pentru acei colegi profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze şi nu s-au vaccinat, precum şi pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală şi nici nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore. Dacă nici nu s-au vaccinat , nici nu doresc să se testeze, testarea fiind asigurată de DSP, va trebui să nu mai oferim avantajul posibilităţii de predare fizică acelor colegi”, a spus Cîmpeanu.

Întrebat dacă acei dascăli vor fi concediaţi, Cîmpeanu a spus că „nu concediaţi. Până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie să se odihnească puţin”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici