Danemarca strânge şi mai tare cureaua, pentru a limita răspândirea Omicron

Noi restricţii vor fi introduse în Danemarca, precum închiderea teatrelor şi a cinematografelor, pentru a limita răspândirea rapidă a variantei Omicron. Vineri, Danemarca a bătut un nou record de infectări.

1586 afișări
Imaginea articolului Danemarca strânge şi mai tare cureaua, pentru a limita răspândirea Omicron

Danemarca strânge şi mai tare cureaua, pentru a limita răspândirea variantei Omicron

Premierul din Danemarca, Mette Frederiksen, a declarat vineri că guvernul va propune noi restricţii, cum ar fi închiderea teatrelor şi a cinematografelor, pentru a limita răspândirea rapidă a coronavirusului şi a noii variante Omicron, care reprezintă acum o cincime din toate cazurile înregistrate în Danemarca.

Noile restricţii, care vor avea nevoie de aprobarea Parlamentului, includ închiderea unor locuri precum teatre, cinematografe, parcuri de divertisment şi centre de conferinţe, potrivit Reuters.

De asemenea, se va interzice servirea alcoolului după ora 22.00, iar danezii sunt îndemnaţi să îşi limiteze contactele sociale.

Danemarca a înregistrat până în prezent 11.559 de cazuri de Omicron, a precizat ministrul Sănătăţii. Numărul total de infecţii zilnice a depăşit vineri un alt record, fiind înregistrate 11.194 de noi cazuri.

Cu toate acestea, ratele de deces şi internările în spital sunt încă mult sub nivelurile înregistrate în urmă cu un an. Bilanţul total al morţilor din Danemarca este de 3.054 de persoane.

Joi, Danemarca a devenit prima ţară din Uniunea Europeană care a autorizat pilula anti-COVID-19 Molnupiravir, dezvoltată de Merck, pentru pacienţii cu risc care au simptomele bolii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici