De ce este necesar ca Certificatul Verde să fie adoptat? Ioana Mihăila: Valul cinci e aproape o certitudine

  • Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, spune că adoptatea Legii Certificatului Verde a devenit, de luni, o chestiuine de „datorie morală”, mai ales că valul al cincilea al pandemiei este aproape o certitudine.
  • Peste 16.000 de persoane nevaccinate şi netestate au intrat în carantină,în România.
3092 afișări
Imaginea articolului De ce este necesar ca Certificatul Verde să fie adoptat? Ioana Mihăila: Valul cinci e aproape o certitudine

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Adoptarea Legii Certificatului Verde a devenit azi (marţi - n.r.) o chestiune de datorie morală. Majoritatea parlamentară PNLSD trebuie să adopte de urgenţă Legea Certificatului Verde în România. Valul al cincelea al epidemiei COVID-19 este aproape o certitudine, mai ales în condiţiile în care varianta Omicron se răspândeşte în Europa”, spune Ioana Mihăilă.

Potrivit fostului ministru USR, în România, peste 16.000 de persoane nevaccinate şi netestate au intrat în carantină, la sosirea în ţară, în ultimele zile.

„Dincolo de datoria faţă de sănătatea publică, de azi, guvernul PNLSD are şi o datorie morală faţă de societate. Adoptarea Legii Certificatului Verde este cel mai bun răspuns la evenimentele nefericite de la Palatul Parlamentului. Sănătatea publică şi democraţia nu pot fi luate ostatice de nimeni. Domnule Rafila, domnule Ciolacu, aţi vorbit de asumarea răspunderii pe acest proiect. Ce mai aşteptaţi? E momentul să arătaţi că vă asumaţi răspunderea pentru binele acestei ţări”, mai spune Mihăilă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici